Najnovije

Jeremić: Potpisivanje tog dokumenta bila bi nacionalna katastrofa i izdaja

Predsedništvo Narodne stranke jednoglasno je odlučilo da apsolutni prioritet u delovanju stranke u narednom periodu bude borba protiv potpisivanja takozvanog francusko-nemačkog plana za Kosovo i Metohiju, kaže predsednik te stranke Vuk Jeremić.

- Potpisivanje tog dokumenta bila bi nacionalna katastrofa i izdaja – izričit je on.

Narodna stranka poziva na prevazilaženje svih političkih i ideoloških podela u ovom odsudnom trenutku za narod i državu.

- Otvoreni smo za saradnju sa svima koji se protive potpisivanju ovog ponižavajućeg sporazuma. Zahtevamo ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i podržavamo inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji. Narodna stranka će od danas sve svoje resurse i snage uložiti u sprečavanje izdaje kroz angažovanje sa narodom i političkim i društvenim akterima.

Moramo pružiti odlučan otpor izdaji, jer se prihvatanjem samoproglašenog „Kosova“ kao susedne države dovodi u pitanje opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, prihvata otcepljenje dela državne teritorije i saglašava se sa tim da je NATO agresija 1999. godine bila opravdana. Potpisivanjem ovog sporazuma otvorila bi se vrata stvaranju Velike Albanije i novim sukobima na Balkanu.

Ono što budemo činili narednih dana odjekivaće generacijama ispred nas i trajno će odrediti njihov odnos prema nama – kaže Jermić.

PRIGOŽIN: Ukrajinci dovlače rezerve u Bahmut, krvoproliće se povećava

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA