Najnovije

SMEŠKAJU SE OBOJICA! Putin i Si potpisali istorijski dokument - sve je usaglašeno

Važan susret dvojice lidera u Moskvi

Si Đinping i Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

Praktično svi parametri kada je reč o projektu Snaga Sibira 2 su usaglašeni, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na početku sastanka sa kineskim liderom Si Đinpingom u proširenom sastavu.

U dokumentima koji su potpisale Rusija i Kina postavljen je zadatak da se obim trgovine višestruko uveća, istakao je ruski lider. 
Potpisani dokumenti u potpunosti odražavaju nivo odnosa dve zemlje koji je na najvišoj tački u istoriji, poručio je Putin. Prema njegovim rečima, Rusija će do 2030. godine isporučiti Kini najmanje 98 milijardi kubnih metara gasa i sto miliona tona prirodnog tečnog gasa.

- Ruski biznis je u stanju da zadovolji rastuću potražnju iz Kine po pitanju energenata, kako u okviru ugovora, tako i izvan toga - naveo je Putin. Takođe je dodao da se saradnja dve zemlje na polju energetike unapređuje.

- Rusija i Kina nameravaju da formiraju radnu grupu za projekat "Severni morski put". Postoji potencijal za saradnju - istakao je ruski predsednik. Putin je rekao i da je potrebno i dalje jačati praksu obračuna u nacionalnim valutama, a dodao je i da Rusija podržava korišćenje kineskog juana u trgovini sa zemljama Azije i Latinske Amerike.

- Računamo na rast izvoza ruske hrane na kineskom tržištu - rekao je Putin.

Rusi nadiru sa juga na avdijevski put života za Ukrajinace (MAPA)

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA