Najnovije

Održana jednosatna blokada ispred Vlade Srbije

Jednosatna blokada ispred Vlade Srbije, kao znak upozorenja aktuelnoj vlasti da odmah i u potpunosti odbaci francusko-nemački ultimatum održana je danas u Beogradu. Ovom prilikom, predstavnici opozicije su održali i konferenciju za medije na kojoj su govorili Nikola Dragićević – narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici, Vojislav Mihailović – predsednik POKS-a i narodni poslanik, dr Miloš Jovanović – predsednik Novog DSS-a i narodni poslanik i Boško Obradović – predsednik Srpskog pokreta Dveri i narodni poslanik.

Oni su izneli zahtev za ostavkom predsednika Republike Aleksandra Vučića i Vlade Srbije i raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima.

Boško Obradović je istakao sledeće: „Danas smo ovde ispred Vlade Srbije, na dan 24 godišnjice od početka NATO bombardovanja Srbije, da u ime svih žrtava NATO genocida nad srpskim narodom postavimo pitanje aktuelnoj vlasti: ko vam daje pravo da kršite Ustav i predajete Kosovo i Metohiju separatistima u Prištini? Prihvatanje novog zapadnog ultimatuma da kroz francusko-nemački sporazum priznamo lažnu državu Kosovo nije ništa drugo nego opravdanje NATO agresije na našu zemlju iz 1999. godine i ruganje svim postradalima, posebno svim herojima koji su branili Kosovo i Metohiju od NATO invazije i albanskog terorizma. 
 
Ova vlast blokirala je sve medije u Srbiji, blokiran je rad Parlamenta koji ne zaseda iako je još 1. marta trebalo da počne redovno prolećno zasedanje, blokirani su bili građani Srbije iz unutrašnjosti da 17. marta organizovano dođu na veliko nacionalno okupljanje u Beogradu, blokiran je Ustavni sud Srbije koji se ne oglašava o kršenju Ustava od strane najviših predstavnika izvršne vlasti, blokirano je Tužilaštvo koje ne sme da pokrene istragu protiv Aleksandra Vučića zbog priznanja okupacije i secesije južne srpske pokrajine, a paraleno se vodi neviđena negativna kampanja protiv lidera državotvorne opozicije koji samo traže poštovanje Ustava i bore se za očuvanje KiM u sastavu Srbije … Zato smo danas blokirali sedište Vlade ovde u Beogradu da pošaljemo jasnu poruku da ovako više ne može. Imamo dva zahteva: prvi je da se opozove usmeno prihvatanje protivustavnog francusko-nemačkog sporazuma od strane Aleksandra Vučića 27. februara u Briselu i 18. marta u Ohridu i zaustavi primena ovog izdajničkog dokumenta koji otvoreno priznaje simbole, dokumenta i suverenost lažne države Kosovo i Srbiju međunarodno-pravno obavezuje da se više ne protivi članstvu tzv. Kosova u svim međunarodnim organizacijama. Ovo znači otvoreno priznanje lažne države Kosovo kao nezavisne od strane naših vlasti i zato je naš drugi zahtev da predsednik Republike i Vlada Srbije podnesu ostavke i da idemo na vanredne izbore na svim nivoima. Ne znam zašto se vlast plaši javne debate i izbora ako su uvereni da je njihova nova politika prema KiM ispravna? – rekao je Obradović.


 
On kaže da smo ovih dana svedoci kako se milioni Francuza bore na ulicama protiv jedne nenarodne vlasti a u vezi sa penzionim reformama.

- Mi ne želimo da se u Srbiji dešavaju scene poput onih u Francuskoj, iako smo i ovde prisiljeni da branimo državu od ustavorušitelja i uzurpatora. Ali ćemo odlučno nastaviti da se suprotstavljamo primeni francusko-nemačkog sporazuma svuda i na svakom mestu, u parlamentu, na tribinama, kroz razgovore sa građanima širom Srbije, ali i u ovakvim formama blokada i protesta. Danas se slične blokade i protesne konferencije održavaju širom Srbije ispred sedišta lokalnih samouprava, a iduće nedelje podnećemo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića za rušenje ustavnog poretka i obratiti se i Ustavnom sudu kao najvišoj sudskoj vlasti da zaustavi veleizdaju.  Ako do toga ne dođe, ukoliko vlast ne poništi francusko-nemački sporazum koji su prihvatili, ako Tužilaštvo i Sud ne rade svoj posao, ili ako predsednik Republike i Vlada Srbije zbog svega ovoga ne podnesu ostavke, pozvaćemo građane na nastavak uličnog otpora i građansku neposlušnost. Pozivamo sve koji su nezadovoljni aktuelnom vlašću i koji su protiv novog zapadnog ultimatuma da nam se pridruže“, rekao je Obradović.

BLUMBERG TVRDI: Prigožinova "Vagner grupa" se seli iz Ukrajine u Afriku?

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA