Najnovije

POGOĐENA AMERIČKA VOJNA BAZA: Iranska osveta

Američka baza na severoistoku Sirije našla se pod raketnom vatrom, javio je libanski TV kanal Al Majadin.

Američka vojska (Foto: flickr)

„Američka baza na naftnom polju Omar na severoistoku provincije Deir ez Zor pogođena je sa nekoliko projektila“, navodi kanal.

Prethodno je Sputnik Arabic javio da je pet osoba povređeno u raketnom napadu na grad Deir ez Zor.

Iranski TV kanal Press TV, pozivajući se na izvore u Siriji, izvestio je da dan ranije nije ubijen nijedan državljanin Islamske Republike Iran posle američkih napada u Siriji. Napadi nisu pogodili iranske vojne položaje, već najverovatnije centar za žito i ruralni razvoj u Deir ez Zoru.

Pentagon je danas saopštio da su SAD pokrenule vazdušne napade na grupe koje su povezane sa Korpusom garde islamske revolucije (IRGC) u Siriji kao odgovor na napad iranskog drona na koalicionu bazu u kojem je ubijen američki vojnik, a šestoro je ranjeno. Prema navodima Ministarstva odbrane SAD, dron je u četvrtak popodne udario u objekat za održavanje u bazi u provinciji Al Hasaka na severoistoku Sirije. Prema obaveštajnim podacima, bespilotna letelica je bila iranskog porekla.

Američka vojska ilegalno kontroliše teritorije na severu i severoistoku Sirije u provincijama Deir ez-Zor, Al Hasaka i Raka, gde se nalaze najveća naftna i gasna polja u zemlji. Zvanični Damask je prisustvo američke vojske na svojoj teritoriji više puta nazivao okupacijom i državnom piraterijom sa ciljem potpune krađe nafte.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA