Najnovije

KLEŠTA SE SKLAPAJU: Vagnerovi ''muzičari'' na pragu velikog trofeja

Situaciju u Artjomovsku (Bahmutu) je prokomentarisao na svom Telegram kanalu poznati ruski ratni reporter Aleksandar Koc.

Muzičar (Foto: RIA FAN)

Piše: Aleksandar Koc, ratni reporter agencije RIA Novosti

Krajem ove nedelje postalo je jasno da je opkoljavanje grada neizbežno. Klešta se sklapaju sa severa, juga i istoka. Jurišne grupe ruske privatne vojne kompanije „Vagner“ svakodnevno kreću napred, melju ogromnu količinu neprijateljske ljudstva, zauzimaju sela u okolini grada i prekidaju linije snabdevanja Oružanih snaga Ukrajine.

Borbe su već u toku u blizini centra Artjomovska.

Ukrajinci se, pak, spremaju za povlačenje, shvatajući da se kotao ne može izbeći. Sada je njihov otpor u Artjomovsku više političke nego vojno-taktičke prirode. Sledeće linije odbrane su dugo spremne, može se bezbedno povući do njih.

Ali Kijev ponovo postaje talac simbola koje je stvorio, a koji se ne mogu tek tako napustiti – zarad spasavanja ljudstva, života vojnika.

Sada Oružane snage Ukrajine pokušavaju da uspore ofanzivu „muzičara“, bukvalno paleći mostove iza sebe.

Železnički most dignut je u vazduh na severoistoku grada. Na severozapadu Artjomovska uništen je automobilski prelaz koji vodi ka susednom gradu Časov Jar.

Po svemu sudeći, Kijev se plaši da će velika skladišta municije koja se nalaze na ovim prostorima pasti u ruke „muzičara“. A to su i granate, i mine, i punjenja za bacače granata, što definitivno neće biti suvišno.

Više o situaciji u Bahmutu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA