Najnovije

KO JE ZA FRANCUSKO-NEMAČKI PREDLOG, A KO PROTIV: Obradović pozvao sve da se izjasne

Lider Dveri Boško Obradović je pozvao sve političke stranke u Srbiji da iskažu svoj stav o francusko-nemačkom predlogu za Kosovo i Metohiju.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

'’Ovih dana smo svedoci jednog neobičnog fenomena da postoje politički lideri i parlamentarne stranke kako vlasti tako i opozicije koji se bave politikom u Srbiji a nisu se javno izjasnili o francusko-nemačkom predlogu sporazuma o priznanju lažne države Kosovo, koji je predsednik Republike Aleksandar Vučić prihvatio 27. februara u Briselu. Znamo ko se izjasnio protiv ove kapitulacije države Srbije i predaje Kosova i Metohije separatistima u Prištini: Srpska koalicija NADA, Srpska stranka Zavetnici, Srpski pokret Dveri, Narodna stranka, Zoran Lutovac, Aleksandar Jovanović Ćuta. Znamo i ko je saglasan za ovim zapadnim ultimatumom: Vuk Drašković, Nenad Čanak, Čedomir Jovanović, Vesna Pešić, Pavle Grbović, Nebojša Zelenović i Dobrica Veselinović. Ali, ne znamo koji je stav SPS, Jedinstvene Srbije, SDPS, PUPS, Pokreta socijalista, SSP. Ni posle pet dana nisu se javno izjasnili Ivica Dačić, Dragan Marković Palma, Rasim LJajić, Milan Krkobabić, Aleksandar Vulin i Dragan Đilas. Da li je moguće da nemaju stav o najvažnijem nacionalnom i državnom pitanju danas? Ili ga možda mudro kriju jer je suprotnosti sa raspoloženjem njihovih birača?'’, rekao je Obradović u saopštenju.

On tvrdi da je apsolutna većina građana Srbije protiv priznanja lažne države Kosovo na bilo koji način. Među njima su birači i vladajućih stranaka i opozicije. Ivica Dačić i Dragan Đilas znaju da su njihovi birači protiv izdaje Kosova, ali ne smeju da kažu ono što njihova stranačka baza zaista misli.

'’Možda grešim. Zato pozivam sve parlamentarne političke stranke i njihove lidere da se izjasne o francusko-nemačkom sporazumu koji je sada javno objavljen dokument i koji je predsednik Republike prihvatio, prema rečima evropskog zvaničnika Borelja koje Vučić nikada nije demantovao. Vreme je da se prebrojimo i da znamo ko je na kojoj strani. Vreme je da znamo ko je za odbranu i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, a ko je za kapitulaciju i predaju. I vreme je da to saznaju i birači svih naših stranaka'’, zaključuje Obradović.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA