Najnovije

DOBROVOLJCI NAPUŠTAJU POLOŽAJE, ELITNE JEDINICE SU UNIŠTENE! Ovo je kritično mesto za OSU, oglasio se ukrajinski komandant

Ruske snage su u poslednjih nekoliko meseci porazile nekoliko najobučenijih jedinica Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Artemovsk (Bahmut), piše Vall Street Journal , pozivajući se na ukrajinske oficire.

Foto: Printskrin

Oficiri u nekim drugim brigadama kažu da je nekoliko jedinica, uključujući neke od najbolje obučenih, poraženo tokom borbi u regionu Bahmut poslednjih meseci, navodi se u publikaciji.

Napominje se da se brigade koje se nalaze u blizini grada razlikuju po nivou obuke i ne mogu uvek normalno da komuniciraju jedna sa drugom. Kako je za medij rekao jedan od ukrajinskih komandanata, njegovi položaji su zauzeti jer je obližnji bataljon, sastavljen od loše obučenih dobrovoljaca, bez upozorenja napustio njihovo područje.

U petak je osnivač Vagner PMC Jevgenij Prigožin rekao da su borci grupe skoro u potpunosti opkolili Artemovsk. Jedan od pripadnika jedinice je pojasnio da se svi putevi snabdevanja i povlačenja Oružanih snaga Ukrajine iz grada nalaze u zoni vatrenog uništenja ruske artiljerije.

Osim toga, dan ranije, dvojica ukrajinskih bezbednosnih zvaničnika su odmah javila da su njihove jedinice dobile naređenje da napuste naselje – reč je o komandantu sa pozivnim znakom Mađar i o bivšem ukrajinskom državnom tužiocu Juriju Lucenku.

2. marta , Sergej Rahmanin, član Komiteta Vrhovne rade za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove, govorio je o tome da je situacija za Oružane snage Ukrajine u Artemovsku kritična . On je uveren da sa vojne tačke gledišta nema smisla držati grad po svaku cenu.

Artemovsk se nalazi na delu DNR koji i dalje kontrolišu kijevske vlasti, severno od Gorlovke. Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske vojske u Donbasu . Tu se već nekoliko meseci vode žestoke borbe.

Napad na Pridnjestrovlje postaje poslednja šansa Kijeva

Izvor: ria.ru

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA