Najnovije

„Srpska ćuti o Vučićevoj izdaji KiM, Dodik uveo sankcije Rusiji!“

Dok svi ćute, iz iz vlasti i opozicije u Republici Srpskoj, mi sa Liste za pravdu i red se jasno protivimo ovom sramnom sporazumu koji u suštini predstavlja priznanje nezavisnosti Kosova i mođe iamti nesagledive posledice, izjavio je Nebojša Vukanović, novinar i opozicioni poslanik i šef poslaničke gurpe Liste za pravdu i red u Skupštini Republike Srpske.

On je u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor, izrazio bojazan da će se kroz implementaciju tog plana „legalizovati nasilje, etničko čišćenje, progon i kršenje ljudskih i svih drugih prava“.

- Ako je ovaj sporazum dobar, onda treba hitno samo da zamene reči Kosovo i Srbija sa Donbas i Ukrajina i na taj način zaustavi ra i stradanje. Naravno da je sporazum neprihvatljiv, jer omogućava Kosovu da uđe i u Ujedinjene nacije i druge međuanrodne organizacije, čime će svi Srbi na KiM psotati građani drugog reda, moraće uzeti kosovske pasoše. A onda se otvara pitanje da li će se KOsovo ujediniti sa Albanijom i da li će ući u NATO pakt – upozorava Vukanović. 

On je rekao i da ovaj sporazum Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija pod patronatom Evropske Unije, predstavlja nacionalno poniženje. EU je nazvao zapadnom Imperijom zla, a kako je naglasio, sporazum se ne sme realizovati. 

- Ovo je opasno, i srce i duša me boli. Ne mogu da verujem da svi ćute. Za pet ili deset godina generacije će da nam sude, ako to prođe – naveo je, dodavši da se tim sporazumom otvar Pandorina kutija. 

On je takođe kritikovao i vlast Milorada Dodika, koji, osim što ćuti o sporazumu Vučića i Kurtija, prema njegovim rečima, sluša zapadne nalogodavce, iako se pretvara da je ruski igrač. 

- Dodik je uveo sankcije Rusiji, bez njega Bosna i Hercegovina nije mogla usvojiti sve ove pakete sankcija. Republika Srpska je Rusiji zabila nož u leđa – optužuje opozicioni poslanik. 

Vukanović upozorava da će, kako tvrdi, Bosnu i Hercegovinu Dodik uvesti u NATO. 

- Milorad Dodik je hrvatski igrač, povlačio je poteze u njihovom interesu, od Pelješkog mosta, borbe za treći hrvatski entitet i on je veliki izdajnik i to moraju znati građani Srbije. Malo je medija u kojima možete govoriti, sve je kontrolisano. Ali, posledice Dodikove vlasti su pogubne. Mi nemamo institucije, nemamo pravosuđe, sve je pod kontrolom mafije. On vlada isto kao što je Toto Rino upravljao Koza Nostrom – naveo je on. 

Takođe, on je govorio o vezama Vučića i Dodika, rekavši da mu Vučić nije toliko pomogao na prošlogodišnjim izborima za rpedsednika Srpske, jer je Dodik, posetio Putina, a u želji da stekne poene pred izbore. To je, prema rečima Vukanovića, naljutilo Vučića, jer se pred zapadom nije pokazao kao neko ko u svakom trenutku može da kontroliše Dodika. 

Govoreći o Kristijanu Šmitu, takozvanom Visokom predstanviku za BiH, Vukanović je naveo da je Šmit korumpiran, i da je imao, prema njegovim rečima, presudnu ulogu da Dodik pobedi na izborima za predsednika. 

Detaljnije o svemu tome, kao i šta se dešava u Bugojnu, postojbini Vučića, možete poslušati u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

DVE MUVE JEDNIM UDARCEM! Kijev odbranom Bahmuta pucao sebi u nogu, prolećna ofanziva dovedena u pitanje, potrošeni masovni resursi?!

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA