Najnovije

AUSTRIJSKI PUKOVNIK O KLANICI U BAHMUTU: Propao opasan plan Ukrajinaca - Blokirani svi putevi, ostaju im samo polja i livade

Ruske trupe će uskoro preuzeti Bahmut pod svoju kontrolu, dok su ukrajinske snage već počele da se povlače, rekao je austrijski pukovnik Markus Rajzner portalu RND.

Foto: ria.ru

Prema rečima komandanta Garde Oružanih snaga Austrije, ruske snage već kontrolišu sve glavne puteve, a za Oružane snage Ukrajine postoji samo mogućnost povlačenja kroz polja i livade ka zapadu.

- Grad će uskoro pasti. Masa ukrajinskih vojnika je već povučena iz grada. Povlačenje je već počelo pre dve nedelje. Zahvaljujući stalnom pritisku u Bahmutu, ruske trupe su uspele da spreče ukrajinsku ofanzivu u rejonu Melitopolja, koja je bila planirana krajem prošle jeseni - izjavio je on.

Rajzner je takođe primetio da su poslednje nedelje značajno ograničile ofanzivne mogućnosti Ukrajine.

Ranije je nemački list Bild, pozivajući se na izvore, preneo da je situacija u Bahmutu izazvala nesuglasice između Vladimira Zelenskog i generala Valerija Zalužnog, koji je pre nekoliko nedelja pozvao na razmišljanje o povlačenju iz ovog grada.

O stanju u Bahmutu pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA