Najnovije

DŽon Bosnić: SAD spremaju intervenciju u Venecueli (VIDEO)

„Za SAD jedan od ciljeva rata u Ukrajini jeste da se skrene pažnja i omogući nova vojna intervencija u Venecueli. Zašto im je Venecuela bitna? I ako oni glume da je Ukrajina prioritet, oni znaju da je Ukrajina i suviše daleko, i da u slučaju ruske pobede, neće moći ništa da urade. Zato određeni krugovi u Vašingtonu misle da mogu da izvrše vojnu intervenciju u Venecueli. Od ključnog je značaja, da Rusija rasporedi svoj nuklearni potencijal u Venecueli, da bi zaštitila narod. Tokom Kubanske raketne krize, postavljanje nukleranih projektila na Kubu, se pokazalo ključno za obuzdavanje agresije Zapada. Najbolji način za vojni napad je prvo napraviti lažni napad na drugom mestu, i time zbuniti protivnika“ rekao je DŽon Bosnić, novinar u emisiji „Teša Podkast“.

Rusi će na kraju pobediti u Ukrajini, međutim, problem je što SAD ima spreman odgovor na to, u vidu rušenja Madura sa vlasti u Venecueli vojnim udarom. Madura planiraju da uhapse i likvidiraju, da bi zavladali Južnom Amerikom, po rečima DŽona Bosnića. Slično je Zapad pokušavao više puta da likvidira Uga Čaveza, putem državnog udara, i na kraju je za dlaku izbegnut katastrofalan scenario. Jedna od stvari koja bi mogla da spasi stvari, jeste smeštanje ruskih vojnih baza u Venecueli.

„Lažni zapadni mediji se fokusiraju na mikroskopsku sliku, poput situacije u Bahmutu, a propuštaju da prikažu pravi opseg promena koje se dešavaju. Mnoge stvari će se rešiti na kraju mirnim putem, pomoću stvaranja mehanizama za rešavanje konflikta unutar multipolarnog sveta. Uveren sam da će na kraju Kina rešiti pitanje Tajvana mirnim putem, zato što nije u njihovoj kulturi da ubijaju druge Kineze. Tramp ako se vrati na vlast, završiće sukob u Ukrajini, i dogovoriti se sa Kinom oko pitanja Tajvana“ zaključio je Bosnić.

Zastava "Vagnera" istaknuta na zgradi u samom centru Bahmuta (VIDEO)

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA