Najnovije

TO SMO ČEKALI - NOVAK JE OPET NAJBOLJI NA SVETU: Ne pomažu ni američke zabrane, Srbin je ponovo zaseo na tron!

To je to, Novak Đoković će od ponedeljka ponovo biti najbolji teniser na planeti! Na novoj ATP listi koja će izaći srpski teniser će imati 7.160 bodova, dok će Karlos Alkaraz ostati iza njega sa 6.780! Mladi Španac nije uspeo da ostane ispred najboljeg tenisera svih vremena pošto je u Majamiju ispao u polufinalu! 

Nakon što je osvojio turnir u Indijan Velsu uspeo je da na dve nedelje ostane na vrhu Alkaraz, ali mu je bio potreban "Sanšajn dabl", tj. da osvoji i Majami kako bi ostao ispred Novaka i u sezoni na šljaci. Išlo mu je dobro, ali ga je sada Italijan Janik Siner izbacio u polufinalu 6:7, 6:4, 6:2. 

Posle velike borbe u prvom setu u kome je Alkaraz izgubio gem na svoj servis pa uspeo da se vrati delovalo je da je Španac na korak od pobede. Uspeo je da preokrene i da uzme set u taj-brejku, ali je u drugom setu odmah Siner započeo brejkom. Uzvratio je Alkaraz, ali je na kraju i drugi put Italijan oduzeo servis svom rivalu i tako izjednačio. U trećem setu je dominirao i tako će Alkaraz na šljaci morati da juri Novaka. 

Što se tiče ostatka igrača oni najbitniji su žestoko podbacili u Majamiju i baš su daleko od Srbina. Stefanos Cicipas je ispao u četvrtom kolu i ostao na 5.700 bodova, Kasper Rud je ispao u trećem kolu i sada je na 5.005 dok se Danil Medvedev vraća u velikom stilu i igraće u nedelju finale sa Sinerom, a trenutno je peti sa 4.750 poena. 

Novak će u ponedeljak započeti 381. nedelju na vrhu ATP liste i ostaće tu neko vreme. Naredne nedelje se tenis ne igra, a onda od 10. aprila kreće Monte Karlo na kome Đoković jedva da brani neke poene, Potom sledi "Srpska open" u Banjaluci, pa zatim Madrid i videćemo kako će se borba za prvo mesto odvijati u tom tesnom rasporedu. 

PUTINOVI "ALIGATORI" U NISKOM LETU POKAZALI SILU! Moćni Ka-52 zasuli ukrajinska oklopna vozila! (VIDEO)

Izvor: Mondo
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA