Najnovije

ŽESTOKO MEŠANJE KARATA: Si Đipng bi mogao u Kijev? (VIDEO)

Dragomir Andjelković, kao istoricar i publicista, u emisiji Direktno na HelmKastu izrazio je svoje mišljenje o geopolitičkim kretanjima u vezi sa Ukrajinom i Srbijom. 

NJegova pretpostavka da Zapadni partneri gube strpljenje u vezi sa Ukrajinom, a da je poziv predsednika Zelenskog Kini znak da bi kraj rata mogao biti blizu, ukazuje na mogućnost da se geopolitičke karte na tom području počinju menjati.

"Podrška Ukrajini opada i to Zelenski vidi, retorička ne, ali praktična da. Oni kojima je Ukrajina trebala kao topovsko meso, iskoristilu su je, gurnuli su je u mašinu za mlevenje mesa", dodao je Anđelković.

Takođe, Andjelkovic je izneo mišljenje da bi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, mogao da izda interese ljudi na Kosovu i Metohiji ukoliko bi potpisao francusko-nemački sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. 

Ova pretpostavka ukazuje na kompleksnost pitanja normalizacije odnosa između Srbije i Kosova i na činjenicu da u takvim procesima uvek postoji niz različitih interesa i stavova koje treba uskladiti.

Pogledajte celu emisiju!

AMERIKANCI ĆE GADNO PLATITI! Albanci će sami napustiti Kosovo; Ako Rusi izgube, to je kraj

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA