Najnovije

DUGIN O VAGNEROVOJ GRUPI: Tu nema skrivenih ciljeva

Zapad je bacio sve svoje snage na uništenje PVK „Vagner“ i Jevgenija Prigožina, izjavio je na svom Telegram kanalu filozof, politikolog i sociolog Aleksandar Dugin.

Aleksandar Dugin (Foto: Jutjub)

Prisetio se preduzetničkog filma '’Najbolji u paklu'’. Ideolog ruskog sveta nazvao je film sjajnom slikom koja govori o elementima rata, ceni života i smrti, o dubokim transformacijama čoveka koji mu se dešavaju kada je uronjen u proces smrtnog sukoba sa neprijateljem.

„I to sa onim koji nije nešto radikalno drugačiji, već obrnuta strana samog sebe. Upravo zato što Prigožin ne samo da ratuje, već i shvata rat, prihvata njegovu strašnu logiku i slobodno i suvereno ulazi u njegovu stihiju, on je takva noćna mora za neprijatelja“, dodao je on.

Dugin je naglasio da Kijev nema takve simbole, poput Zapada koji naoružava Ukrajinu i gura je da napadne Rusiju.

„Za Zapad lično, Jevgenij Prigožin je istovremeno glavni, prioritetni, konkretan i simboličan cilj. I nema sumnje da neprijatelj zna vrednost simbola. Stoga ne treba da se čudi što je PVK Vagner taj koji izaziva takvu besnu mržnju u neprijatelju, a Zapad je bacio sve svoje snage na uništenje ove formacije i Jevgenija Prigožina lično “, naglasio je filozof.

Aleksandar Dugin je takođe skrenuo pažnju na to da u akcijama Vagnerove grupe i Prigožina u okviru specijalne vojne operacije nema sebičnih ciljeva. Politikolog je „orkestar“ nazvao vojnim bratstvom i ruskom gardom. „Muzičari“ su, rekao je, oni ljudi koji su se u najtežem trenutku odazvali pozivu Otadžbine i po svaku cenu otišli ​​da je brane.

Trenutno jurišne jedinice PVK „Vagner“ u toku žestokih borbi potiskuju Oružane snage Ukrajine iz Bahmuta. „Orkestar” kontroliše gotovo sve ključne objekte u gradu. Međutim, ukrajinska vojska nastavlja da drži zapadne kvartove, koji se uglavnom sastoje od stambenih zgrada. U rano jutro 3. aprila Jevgenij Prigožin je objavio da je Bahmut legalno već zauzet.

O situaciji u Bahmutu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA