Najnovije

Zapadnobalkanski "Kvad" anglo-američko upozorenje Srbiji da mora priznati Kosovo

Zapadnobalkanski "Kvad" je anglo-američko upozorenje Srbiji da mora priznati Kosovo, uvesti sankcije Rusiji i ući u NATO.

Živadin Jovanović (Foto: Medija centar Beograd)

Piše: Živadin Jovanović, bivši ministar spoljnih poslova SR Jugoslavije 

Jedini ispravni odgovor Srbije jeste odlučna privrženost svom Ustavu, međunarodnom pravu, Rezoluciji SB UN 1244, vojnoj neutralnosti i principijelnoj neprihvatljivosti jednostranih i nezakonitih sankcija.

Ne smeju se davati povodi za pomisao da je bilo koji od navrdenih elemenata državne strategije privremenog karaktera. Istupanja pojedinaca iz Vlade suprotna državnoj strategiji, ostavljaju utisak nejedinstva i kolebljivosti, izazivaju pometnju i zabrinutost.

Zatezanje oko uspostavljanja ZSO nije posledica nekooperativnosti Kurtija već anglo-američke taktike iznuđivanja priznanja i saglasnosti Srbije sa članstvom tzv. Kosova u UN. Lideri određenih članica NATO ne žele Srbiju i Srbe na KiM. Da nije toga, oko 230.000 proteranih Srba i drugih nealbanaca, odavno bi se slobodno i bezbedno vratili na svoja ognjišta i imanja na KiM.

Kurti je američki proksi igrač u geostrateškom scenariju komadanja Srba i Srbije, kao što su bili i svi njegovi prethodnici.

Investicije, donacije, bolji život, članstvo "na dohvat ruke", obećanja atesta "za hrabrost" i "vizionarsto" deo su metoda uvlačenja u rešenja štetna za Srbiju i srpski narod.

Ovih dana diplomate EU, u svojoj ne naročito inventivnoj ofanzivi šarmiranja građana Srbije, ne silaze sa naših TV ekrana. Nema cene koju ne bi platili, ni obećanja koje ne bi dali, samo da im narod poveruje da je za Srbiju najbolje da sluša SAD/ NATO/ EU.

Srećom narod pamti. Nije previše bogat ni moćan da bi se sporio, ali ni siromah koji bi trpeo poniženje.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA