Najnovije

Dejan Mirović: Vučićev strah od Lompara

Skoro dva meseca traju napadi Vučićeve kamarile na vodećeg srpskog intelektualca profesora Mila Lompara. Oni su počeli nakon njegove podrške mitingu od 15. februara 2023 kada je profesor Lompar pozvao na mirne i demokratske proteste. U Vučićevom paralelnom propagandnom svetu miting je proglašen za navodni državni udar.

Piše: prof. dr Dejan Mirović

Napadi na Lompara su pojačani kada je profesor hrabro i tačno izjavio na jednoj nacionalnoj televiziji da je upravo Vučić suspendovao Ustav Republike Srbije francusko-nemačkim planom i tako izvršio državni udar i predaju Kosova i Metohije (učestvovao je u napadima kao „pojačanje“ čak i „opozcionar“ Đilas).

Naravno, Vučić u svom poznatom malograđansko-kukavičkom stilu tera druge da napadaju Lompara jer nema hrabrosti da to uradi lično. Zna da bi u toj polemici prošao kao Latinka Perović i što je još važnije, zna da Lompar ima besprekornu biografiju i poštenje i da nema nijednu mrlju u karijeri i privatnom životu. Zato su napadi na Lompara po pravilu sastavljeni od primitivnog vređanja i u njima nema nijednog argumenta.

Takvo vređanje (Blerova škola?) treba Lompara da isprovocira da skrene fokus sa glavne teme srpskog društva u ovom trenutku, Vučićevog priznanja teritorijalnog integriteta Kosova ili državnog udara izvršenog francusko-nemačkim planom. Nažalost po Vučića to se neće desiti. Krivična prijava koju je podneo profesor Milo Lompar pre skoro tri godine zajedno sa akademikom Čavoškim, dr Markom Jakšićem, Draganom Trifković i autorom ovog teksta je još u tužilaštvu. Odnosno, krivično delo veleizdaje ne zastareva, nikako vređanje, skrivanje iza drugih to ne može prikriti.

Konačno, Vučićevu histeriju pojačava i opšti utisak da bi profesor Lompar (Vučiću to istraživanja pokazuju?) bio najbolji kandidat nacionalne opozicije na predsedničkim izborima i da bi u neizbežnom duelu u drugom krugu cela Srbija videla jadno stanje Vučićevog obrazovanja i vokabulara.

Dakle, velike brige zadaje Lompar izdajniku Vučiću, kratkoročno i dugoročno, i zato se vodi hajka protiv njega.

OTKRIVENI UKRAJINSKI GUBICI: Mnogo više nego što Kijev objavljuje

Izvor: NSPM

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA