Najnovije

OKUPILI SE AMERIČKI AMBASADORI NA BALKANU: Regionalni i globalni prioriteti

Ambasadori SAD na Balkanu okupili su se u Tirani, na prvoj takvoj konferenciji predstavnika američkih misija, gde su razgovarali o regionalnim i globalnim prioritetima.

SAD (Foto: Pixabay)

Sastanku u četvrtak su prisustvovali i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, kao i specijalni izaslanik i koordinator Centra za globalno angažovanje pri američkom Stejt departmentu DŽejms Rubin.

Domaćin sastanka bila je ambasadorka SAD u Albaniji Juri Kim, a učestvovali su ambasador u Srbiji Kristofer Hil, otpravnik poslova Ambasade SAD u Hrvatskoj Mark Fleming, ambasadorka u Crnoj Gori DŽudi Rajzing Rajnke, ambasadorka u Severnoj Makedoniji Angela Ageler, ambasador u Grčkoj DŽordž Cunis, kao i ambasadori SAD u Bugarskoj Kenet Merten, u BiH Majkl Marfi i u Prištini DŽefri Hovenijer, prenosi Reporteri.

Kim je saopštila da je ovaj sastanak održan kako bi se razgovaralo o prioritetima Sjedinjenih Američkih Država na Balkanu.

"Drago mi je što mogu da ugostim kolege, ambasadore SAD u BiH, Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, na Kosovu, u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Srbiji , uz izaslanika DŽejmsa Rubina i zamenika pomocnika sekretara Gabrijela Eskobara, da razgovaramo i koordiniramo prioritete SAD na Balkanu. Verujem da je to prvi takav skup koji se održava u Tirani", napisala je Kim na Tviteru.

Američki ambasador u Prištini DŽefri Hovenijer nazvao je sastanak dobrom prilikom da se razgovara o regionalnim i globalnim prioritetima SAD.

"Hvala mojoj prijateljici i koleginici ambasadorki Kim što nas je ugostila u Tirani. Bila je to divna prilika da razgovaramo o našim regionalnim i globalnim prioritetima, uključujući rusku invaziju na Ukrajinu, energetske mogućnosti kao i jačanje demokratskih institucija i borbu protiv korupcije", napisao je Hovenijer na Tviteru.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA