Najnovije

Tajms: Putinova pobeda nad Bajdenom biće udar čekića za SAD

Američki predsednik DŽozef Bajden pokušao je da naškodi Rusiji proksi ratom. Međutim, ove akcije će imati ozbiljne posledice po Belu kuću, piše kolumnista DŽerard Bejker u članku za Tajms.

Vladimir Putin/DŽo Bajden. (Foto: Pravda)

„Bajden je stavio sve svoje američke i NATO čipove na pobedu u proki ratu protiv Rusije, ili barem da dovede [ruskog predsednika] Vladimira Putina do mrtve tačke. Neuspeh bi bio humanitarna i politička katastrofa za Ukrajinu i udar čekićem po kredibilitet i liderstvo Amerike“, piše Bejker.

Događaji u svetu pokazuju da je status američke sile naglo opao. Francuski predsednik Emanuel Makron naneo joj je još veću štetu, rekavši da Evropa ne treba da sledi SAD u svemu, naglašava autor teksta.

U članku se takođe navodi da nakon curenja tajnih podataka Pentagona, izraelska vlada je bila besna zbog mešanja SAD u nacionalnu politiku zemlje, o čemu se govorilo u materijalima. Osim toga, stradali su odnosi Vašingtona sa Saudijskom Arabijom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prema rečima autora članka, ova situacija se razvila zbog činjenice da su SAD ponižavajuće napustile Avganistan pre manje od dve godine i izdale svoje saveznike u regionu.

Ranije je Readovka pisala da američki ekonomista predviđa recesiju u ekonomiji SAD.

ŠOJGU PODIGAO PACIFIČKU FLOTU: Stavljeni u visoki stepen pripravnosti

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA