Najnovije

GENERAL PANDUREVIĆ: Trka s vremenom; Ukrajinci pokazali veliku hrabrost, ali Rusi uzimaju grad po grad! (VIDEO)

Posle Bahmuta, na red dolazi južno od njega Konstantinovka koja još nije zauzeta, ali i dva grada slične veličine to su Kramatorsk i Slavjansk, koji su 45 i 57 kilometara od Bahmuta. Očekujem da će ukrajinske snage da se povuku na liniju Konstantinovka-Slavjansk-Kramatorsk, izjavio je general Vinko Pandurević prilikom gostovanja u emisiji Luča jutjub kanala Pravi odgovor.

Vinko Pandurević (Foto: Jutjub)

Kako je rekao, nakon ovih gradova nema nekih ozbiljnijih naseljenih mesta, „pa će bitka za izlazak na Dnjepar možda da se odvija na liniji ova tri grada“.

- Možda se produži i na sever ka Izjumu, odnosno spoju Harkovske i Luganske obalsti – dodao je Pandurević.

On je konstatovao da se borbe za Bahmut vode već osam meseci i još nisu gotove.

- To može da znači nekoliko stvari, prvo da su upotrebljene nedovoljne snage i da ta grupa Vagner taktizira u pogledu izvođenja borbenih dejstava. S druge strane, da se Rusima ne žuri na tom pravcu i da oni nastoje da i neke druge stvari provere, da dobiju na vremenu da pripreme svoje novomobilisane jedinice, da vide šta mogu sa raketama, artiljerijom i avijacijom da učine, jer videli ste da su to razoreni gradovi, da je to sve preorano – naveo je on i nastavio:

- Videli smo da je Prigožin izbacio noćni snimak razvijanja ruske zastave na Upravnu zggradu, a posle se počelo računati u procentima. Čim se počelo računati u procentima, ko je koliko grada zauzeo, koju raskrsnicu, koju ulicu, tu nešto ne štima. Uporno se ide sa čela, kao na vrata da uđete, a možete i na prozor, ali malo je bilo opkoljavanja i presecanja puteva – ukazao je general.

Pandurević je konstatovao da „Ukrajinci pokazuju veliku hraborsot i odlučnost u odbrani Bahmuta“.

- Prema snimcima možete da vidite koja je to silina vatre i udara, i koje gubitke oni trpe, a da su još uvek u gradu, koji više ima simbolike nego strateškog značaja – naglasio je Pandurević.

On je izneo i svoje mišljenje o tgome da li će Severna Koreja, bilo zvaničnim putem, bilo putem privatne kompanije poput Vagnera, poslati 50.000 specijalaca da pomognu Rusima na frontu, o čemu se u poslednje vreme govori u Moskvi. Sve detalje o tome, kao i njegov stav o mogućnosti učlanjenja lažne države Kosovo u NATO, i o suđenju Hašimu Tačiju u Hagu, možete pogledati u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA