Najnovije

KRVAVI VASKRS U DONBASU: Na stotine mrtvih na 24 sata, uništena vojna tehnika i skladišta

Jurišni odredi grupe „Vagner“ su podršku Vazdušno-desantnih snaga i snaga grupacije „Jug“ ruske vojske nastavljaju borbe za Artjomovsk. U protekla 24 sata osvojili su još dve četvrti na severo-zapadu i u centralnom delu grada, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo odbrane Rusije.

Gubici Ukrajine u donjeckom pravcu u protekla 24 sata premašili su 270 vojnika i stranih plaćenika. Prema navodima ruskog vojnog resora, u donjeckom pravcu jurišni odredi „Vagnera“ nastavljaju borbena dejstva visokog intenziteta radi zauzimanja četvrti u zapadnim delovima Artjomovska.

Ruska avijacija, raketne snage i artiljerija su izvele napade na 95 ukrajinskih artiljerijskih odreda, vojsku i vojnu tehniku u 123 područja.

Ruski odredi likvidirali su u hersonskom pravcu više od 55 ukrajinskih vojnika, tri automobila, artiljerijski sistem M777 američke proizvodnje, kao i samohodne haubice „Akacija“ i „Gvozdika“.

U pravcku Kupjanska i Kransog Limana Kijev je u protekla 24 sata izgubio oko 105 vojnika.

Grupa „Istok“ je u južnodonjeckom i zaporoškom pravcu tokom proteklog dana eliminisala do 60 ukrajinskih vojnika, tri jednice tehnike, diverziono-obaveštajnu grupu protivnika, kao i skladište municije i hangar s vojnom tehnikom.

30.000 Ukrajinaca u borbi za Bahmut: Da li će Kijev povući poslednji očajnički potez u pokušaju da spasi grad?

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA