Najnovije

PESKOV OTKRIO KADA JE PUTIN POSETIO UKRAJINU: Ruski lider je to uradio iz jednog veoma bitnog razloga

Novo oglašavanje portparola Kremlja

Foto: kremlin.ru

Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Hersonskoj oblasti i samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici u Ukrajini, dogodila se u ponedeljak, saopštio je Kremlj.

Tvrdnje da je putovanje održano u neko drugo vreme su pogrešne, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi TASS.

- Bilo je to juče. Zaista, predsednik je rekao, prilikom poklanjanja ikone, da slavimo Uskrs. Činjenica je da naš Vaskrs traje 40 dana i mi nastavljamo da ga slavimo, sada imamo Vaskršnju nedelju. Zato je pogrešno obraćati pažnju na tu frazu i postavljati hipoteze o nečemu što nikada nije bilo realno. Poseta je održana juče - saopštio je novinarima portparol Kremlja.

On je još naveo da je Putin posetio ukrajinske regione koje kontroliše Moskva, jer mu je važno da lično izvrši inspekciju vojnog štaba i dobije informacije o napretku u "specijalnoj vojnoj operaciji".

- Predsednik sve češće posećuje nove regione. Naravno, on vrši inspekcije vojnih štabova i na licu mesta dobija aktuelne informacije iz prve ruke o napretku u specijalnoj vojnoj operaciji. To je apsolutno važno za glavnokomandujućeg, to je deo njegovog posla - rekao je Peskov.

Postupak Vagnerove grupe prema zarobljenicima pogledajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA