Najnovije

SIRIJA I SAUDIJSKA ARABIJA SE ZBLIŽAVAJU: Rijad sa Asadom traži rešenje za krizu

Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije princ Fejsal bin Farhan sastao se danas u Damasku sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom, javili su sirijski državni mediji.

Bašar el Asad (Foto: SANA)

Ministarstvo spoljnih poslova Saudijske Arabije je u saopštenju navelo da poseta princa Fejsala dolazi zbog želje i zainteresovanosti Rijada da se postigne političko rešenje za sirijsku krizu.

To rešenje, kako se dodaje, trebalo bi da otkloni sve posledice sirijske krize i sačuva jedinstvo, bezbednost, stabilnost i arapski identitet Sirije i vrati je u arapsko okruženje, "na dobrobrobit bratskog sirijskog naroda", prenosi Al Arabija.

Poseta je usledila nekoliko dana pošto je sirijski ministar spoljnih poslova Fejsal Mekdad posetio Saudijsku Arabiju, što je bilo prvo takvo putovanje od izbijanja građanskog rata u Siriji 2011. godine.

Nakon toga, ministri spoljnih poslova zemalja Saveta za saradnju u Zalivu, Egipta, Jordana i Iraka održali su samit u DŽedi kako bi razgovarali o mogućem povratku Sirije u arapsko okrilje.

Saudijska Arabija i Sirija su se saglasile da obnove diplomatske odnose, a Rojters je preneo ranije ovog meseca da će Bin Farhan otputovati u Damask kako bi pozvao Asada na samit Arapske lige u Rijadu 19. maja.

Američke helikoptere u Ukrajini pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA