Najnovije

SRBI IZ LEPOSAVIĆA: Hoćemo da specijalci odu odavde, ovo nije normalno, osećamo se ugroženo (VIDEO)

Građani Leposavića danas su ponovo u velikom broju potpisivali peticiju za povlačenje specijalnih snaga policije sa severa, a svi su se složili sa ocenom da peticiju potpisuju jer se osećaju ugroženo i uplašeno.

Rosu (Foto: Jutjub)

Reporter Kosovo onlajna razgovarao je sa nekoliko Srba koji su peticiju potpisali u Leposaviću.

Aleksandar Tanasković kazao je da on i njegove komšije žele normalan život, bez teško naoružanih specijalaca svakoga dana na ulicama.

"Zaista je neprijatan osećaj videti ljude sa dugim cevima da patroliraju našim krajevima. To je osnovni razlog današnjeg potpisivanja peticije, kao i molba svim institucijama relevantnim da povuku specijalce i da mi nastavimo da živimo normalan život", kazao je Tanasković. 

Zorana Vasić ističe da žele da pokažu da ne mogu više da trpe teror kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

"Ne želimo da strahujemo, da nas hapse, da hapse braću, sestre, kumove, da deca kada nas zaustavljaju na punktu pitaju - mama zašto, šta se dešava. Da strahujemo od zaustavljanja gde god da krenemo. Ne znamo šta može da nam se desi jer oni hapse kako im pada na pamet i kako koga stignu. Ne želimo to da trpimo", kazala je Vasić.

Naglasila je da traže da se "duge cevi" povuku, a oni da nastave miran život koliko je to moguće.

Veselin Radović navodi da su se okupili kako bi iskazali protest protiv specijalnih snaga kosovske policije koje su, kako kaže, nelegalno na ovim prostorima.

"Tražimo svoja prava, slobodno kretanje. Ne želimo da nam se uzurpiraju naša elementarna prava", kazao je Radović. 

Aleksandar Miletić kaže da su se građani samoinicijativno okupili i pokrenuli potpisivanje peticije sa osnovnim i jedinim zahtevom da se specijalne jedinice Kosovske policije povuku sa severa Kosova kako bi Srbi mogli nesmetano da žive.

"Nije normalno, kažu da je ovo demokratska zemlja, nije normalno da u demokratskim uslovima postoje duge cevi, da se narod ne oseća bezbedno na ovim prostorima i to baš zbog prisustva velikog broja specijalnih jedinica policije na našim prostorima koji unose nemir među samim građanima", kazao je Miletić.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA