Najnovije

Da li da u Srbiji očekujemo terorističke napade ruskih liberala: Ubijeni novinar bio blizak prijatelj Darie Dugine

​​​​​​​Danas je u Petersburgu stradao ruski vojni izveštač Vladlen Tatarski. Tatarski je bio novinar i dugogodišnji izveštač sa fronta iz Ukrajine, gde je u svojim člancima pisao o zlodelima zapada koji zapravo i upravlja ukrajinskom novonacijom. 

Darija Dugina i Vladlen Tatarski. (Foto: Printskrin)

Piše: Vesna Veizović

Teroristički napad se desio u kafiću čiji je vlasnik svojevremeni bio Jevgenij Prigožin osnivač Vagner grupe, a gde su se okupljale ruske patriote, novinari i intelektualci, a između ostalog česti gosti ovog mesta su i Srbi.

Prema pisanju ruskih medija, osumnjičena za ubistvo je Marija Jarun, ruska liberalka (koju ruski liberali u Srbiji i srpski izdajnici na mrežama već slave) koja se predstavila kao Anastasija i koja je Vladlenu uručila statuu koja je i eksplodirala.

Kako navode u zvaničnoj Vagner telegram grupi, Jarunova se nalazi u bolnici i protiv nje je pokrenuta istraga.

Zanimljivo je i to da je Vladlen bio i blizak prijatelj Darije Duginove, koja je prošle godine poginula u terorističkom napadu od strane Ukrajinaca, što u ovom trenutku baca potpuno drugo svetlo na njeno ubistvo ali i otvara još važnije pitanje – da li da očekujemo od ruskih liberala terorističke napade na srpske novinare, intelektualce ili prosto sve one koji  podržavaju SVO?

Na vest o smrti Vladlena ruski liberali sa srpskim izdajnicima reagovali su kao veseli lešinari likujući i slaveći njegovu smrt. Iste takve reakcije bile su i kada je stradala Darija. A kakva je njihova krivica? To što su se trudili da bar delić istine dopre do ljudi?

To je izgleda zabranjeno i taj agresivni ruski svet koji se sjatio i u Srbiju, za sada jedinu zemlju koja nije uvela Rusiji sankcije, ali i čiji građani masovno i većinski podržavaju SVO – iz iskustva znajući da to nije bitka jednog naroda, već bitka pravoslavnih protiv inovernih, žele da ućutkaju i nas.

Imali smo nedavno priliku da vidimo krečenje srpskih grafita u sred Beograda od strane ruskih izbeglica, kao i pokušaje uništavanja grafita, zapad lažne optužbe na račun srpskih nacionalista ali i direktno mešanje u unutarnju politiku Srbije zajedno sa domaćim izdajnicima – što praksa zvanične Rusije nikada nije bila.

Sudeći po komentarima na mrežama sada već poznatih ruskih liberala koji su dobili i srpsko državljanstvo i našli uporište i autošovinističkim krugovima NVO koje finansira direktno zapad, nije nikakva fantazija da će ovi ruski liberali početi da prepisuju od svojih sunarodnika i da izvode terorističke akte po Srbiji – jer spiskove već imaju!

Britanske tenkove u Ukrajini pogledajte OVDE.

Izvor: Vaseljenska TV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA