Najnovije

PAD IMPERIJE: Iran i Severna Koreja daće milion vojnika! Srbija ima dva-tri meseca da spreči najgore! (VIDEO)

Supruga Aljbina Kurtija, koja je Norvežanka, radi u Institutu za energetiku i dobila je zadatak da napravi reformu EPS-a. Zašto je izbor pao na Norvežane? Da se Vlasi ne dosete, jer je to „fina, miroljubiva“ država, a koja je u suštini eksponent NATO pakta, i neće dobro proći jer odrađuje prljave poslove za NATO, izjavio je profesor doktor Dragan Škobalj, energetski stručnjak, prilikom gostovanja u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor.

On je rekao da će rezultat svega što se dešava u EPS-u biti „enorman skok cena struje i naveo da „neće biti prodaja već predaja EPS-a“. Kako je rekao imaćemo problem i sa cenom gasa, koji smo dobijali povoljno od Rusije, a sada ćemo po gas „izgleda morati na tržište“. 

On je govorio i o situaciji u Ukrajini i svetu, odnono mogućnostima za širenje sukoba.
- Iran je spreman da se priključi i uzvrati ovoj hegemoniji koju je trpeo 45 godina, i da stavi na raspolaganje 500.000 vojnika. I Severna Koreja je spremna da stavi 500.000 vojnika na raspolaganje – istakao je Škobalj. 

On je rekao da se odvija obračun oko Arktika, i to između Rusije s jedne, i Švedske i Finske s druge strane, a radi se upravo o zemljama koje su se protekle godine odlučile za ulazak u NATO.

Govoreći o zasad nepotpisanom sporazumu između Beograda Prištine koji je u celini prihvaćen u Briselu i Ohridu, na pitanje da li će trenutak potpisa biti na donatorskoj konferenciji, on upozorava da nemamo puno vremena.
- Mi moramo pod hitno da sprečimo ove aktivnosti u narednih dva-tri meseca. Ovo što se tiče uglja i struje na Kosovu, to košta 5.000 milijardi dolara. Znači, za to malo, da se narod zavara, da nam neko da jednu milijardu, a da ostavimo 5.000 milijardi, treba biti dobro, dobro blesav, pa pristati na te stvari. Pare ne znače ništa! – opominje profesor Škobalj.

On prognozira i kada će kapitulirati Ukrajina, kada će se raspasti Evropska Unija, a takođe predviđa i „pad imperije“, odnosno SAD, koji vezuje za pad dolara. Otkriva i šta to Rusi imaju u Sudanu, pa je organizovan ovaj prevrat. O svemu tome i mnogim drugim detaljima, možete poslušati u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

Žestoke borbe na zapadu Artjomovska, poražen združeni štab ukrajinske grupacije „Bahmut“

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA