Najnovije

Radnik EPS-a Vučiću: Koga naziva lopovskom klikom? Mene, bageristu s 32 godine staža?!

"Koga on naziva lopovskom klikom? Mene, bageristu s 32 godine staža?!". Ovako na komentar i vređanje od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića reaguje radnik "Kolubare" u Lazarevcu Goran Perišić.

Protest u EPS-u (Foto: Jutjub)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući transformaciju EPS-a u akcionarsko društvo, rekao je da se "radi o laži da je u pitanju privatizacija". Osvrnuo se i na protest radnika EPS-a koji je održan u Lazarevcu.

- Lopovska klika iz EPS-a želi da sačuva privilegije - rekao je Vučić i dodao kako u Srbiji ne može da se sprovede nijedna reforma nikad.

- Ne znaju šta će da rade, njih 572 zajedno sa okolnim kafanama… Imate posla sa ljudima koji ne znaju šta će sa sobom - rekao je Vučić o protestnom skupu u Lazarevcu.

Goran Perišić, jedan od inicijatora protesta koji je održan u Lazarevcu, za Nova.rs kaže da takva izjava ne priliči bilo kome, a kamoli predsedniku Srbije koji to izjavljuje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

- Svi su zgroženi. Izjava je sramna. Niko mu ništa ne bi rekao, da se bar zadržao na tome da nas je bilo "samo" 570, ali on nas naziva lopovima - kaže Perišić.

Dodaje da iako je na protestu u Lazarevcu bilo političara, glavni incijatori su nezadovljni radnici.

- Mi smo bili govornici, bez stranačkih obeležja, bez ičega, a on nas naziva lopovima. Mi radnici podižemo ovaj sistem i držimo ga u stabilnom stanju - kaže Perišić.

Protest zbog transformacije EPS-a

Podsetimo, deo radnika EPS-a protestovao je u Lazarevcu jer se protivi transformacij EPS-a u zatvoreno akcionarsko društvo.

Na kraju skupa sa organizatori protesta su podsetili da je rok za poništavanje odluke o transformaciji sedam dana ili će uslediti radikalizacija protesta.

Vladimir Vujanovic, radnik Kolubare, pozvao je ministarku rudarstva i energetike Dubravku Đedović da dođe u Kolubaru, siđe u kop i "pogleda rudare u oči i kaže im kakva ih sudbina čeka".

Transformacija najvećeg javnog preduzeća u akcionarsko društvo, na način kako to predlažu Vlada i Ministarstvo energetike, dešava se uz protivljenje aktuelnog menadžmenta i to u trenutku kada EPS posle ozbiljne krize beleži pozitivne rezultate.

Oko jednog se svi slažu - i vlada i menadžment EPS-a i stručna javnost - neophodna je još jedna konačna reforma EPS-a. I svi su se zalagali da se smanji upliv politike na upravljanje EPS-om.

Izvor: Nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA