Najnovije

Sutra u Novom Sadu protestni skup za odbranu Kosova i Metohije

Novi DSS, POKS, Zavetnici i Dveri organizovaće protestni skup u Novom Sadu, 22. aprila, povodom katastrofalne spoljne i unutrašnje politike koju sprovodi koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke. Zahtevamo da se odmah odbaci francusko-nemački ultimatum, kojim se direktno zaokružuje nezavisnost tzv. Republike Kosovo, a Srbi u južnoj pokrajini proglašavaju dijasporom, saopštila je ova koalicija.

Podsećamo da ova vlast, predvođena predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, nema mandat da krši Ustav zemlje i prihvata briselski ultimatum, baš kao što nije dobila ni podršku građana na izborima da priprema privatizaciju EPS-a i uvodi zemlju u energetsku i ekonomsku krizu. U istoriji srpskog parlamentarizma nije zabeležen ovakav stepen medijske i institucionalne blokade, kojom se opstruira svaki vid javne debate, dok zemlja sve dublje tone u političku i ekonomsku krizu.
 
Ne iznenađuje što vlast beži od raspisivanja izbora na svim nivoima, s obzirom na to da se sve veći broj građana pridružuje velikom nacionalnom okupljanju koje je započela državotvorna opozicija. Oni koji su spremni da predaju Kosovo i Metohiju, sutra će okrenuti glavu kada na red dođe Vojvodina, saopštljavaju organizatori.

Oni pozivaju sve građane Novog Sada da u subotu, u 18 časova, ispred Srpskog narodnog pozorišta dođu na skup. Na skupu će govoriti stranački lideri dr Miloš Jovanović, Boško Obradović, Milica Đurđević Stamenkovski i Vojislav Mihailović, kao i profesor dr Branislav Ristivojević.

Poklopac kotla se zalupio: Zvanično potvrđeno - Rusi presekli ukrajinski "put života" (MAPA)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA