Najnovije

ULOG SE PODIŽE: Bačena Car-bomba! Moskva upozorila Vučića! (VIDEO)

Iako se u ovim razotrkivenim američkim dokumentima govorilo da navodno ukrajinska vojska nema dovoljno oružja, municije, mislim da je to namerna dezinformacija, jer oružje se dostavlja u velikim količinama, najviše preko Bugarske i Rumunije. Već su stigli novi sistemi Patriot, stigli su helikopteri, avioni, tenkovi... I ne samo oružje, tamo se doprema i vojska, izjavila je Dragana Trifković, direktor Centra za geostrateške studije. 

Ona je, prilikom gostovanja u emisiji Luča kanala Pravi odgovor, navela da je jasno da u ovom ratu „ne učestvuje samo Ukrajina, već i vojske drugih zemalja“. 
- Učestvuju Poljska, Rumunija, baltičke zemlje i to više ne skrivaju, sada već ratuju u svojim uniformama. Tamo možete videti poljske, litvanske, letonske i druge uniforme – ukazala je ona. 

Trifkovićeva je konstatovala da živimo u vremenu velikih promena, i da ćemo za 10 ili 20 godina živeti u jednom potpuno novom svetu. 

Bacanje hidrogenske Car-bombe na Bahmut Trifkovićeva je ocenila kao podizanje uloga, te da Zapad može posegnuti i za nukelarnim oružjem, s obzirom na to da mu stvari izmiču kontroli. 

Budući da je nedavno provela mesec dana u Ruskoj Federaciji, na pitanje kako tamo vide ponašanje Aleksandra Vučića, ona je rekla da predsednik Srbije već duže vreme plaća jednu rusku agenciju koja mu stvara imidž kao da je on prijatelj Rusije. Međutim, rekla je da ruski zvaničnici jako dobro znaju da Srbija isporučuje oružje Ukrajini, i da su neki zabrinuti da će naša zemlja dospeti u Rusiji na spisak neprijateljskih zemalja. 

- Mi smo napisali jedno otvoreno pismo i poslali predsedniku Vladimiru Putinu i zatražili da oduzme orden Aleksandru Vučiću, jer ga nije zaslužio. Taj orden ne dobija svako, on ima duboko značenje i daje se za odbranu državnih i nacionalnih interesa. A mi vidimo da smo na Kosovu i Metohiji sve predali albanskim separatistima – naglasila je ona. 

Ona je ocenila da ruska strana ne želi da gurne Vučića u zagrljaj Zapada, što bi Vučić najviše voleo, kako bi imao argument da se potpuno okrene od Rusije. 
Ona otkriva da sankcije samo pomažu Rusiji da se razvije, ali i da ništa ne nedostaje u marketima, da Rusi imaju robu iz celog sveta, te da čak i proizvodi iz zapadnih zemalja dospevaju na rusko tržište bez obzira na sankcije. Detaljnije o svemu poslušajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

Poklopac kotla se zalupio: Zvanično potvrđeno - Rusi presekli ukrajinski "put života" (MAPA)

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA