Najnovije

OPREZ: Po Srbiji se prodaje otrovan kanabis i finansira albanski separatizam (VIDEO)

UN su 2020. godine napravile istorijski presedan i kanabis skinule sa liste opojnih droga. Međutim u vezi sa tim u Srbiji ništa se nije promenilo. Miloš Simić iz udruženja Socijal Kanabih kluba Beograd kaže da je Srbija za razliku od većeg dela sveta u smislu legalizacije kanabisa daleko zaostala.

Marihuana (Foto: Jutjub)

Ono što je najveći problem prema rečima Simića jeste i to što je najveća količina kanabisa koja se u Srbiji koristi iz Albanije i sa Kosova, čime se puni budžet Albanije i albanskih separatista koji upravo tim novcem plaćaju lobiranje nezavisnosti Kosova.

Drugi takođe veliki problem jeste i to što je pravosuđe zatrpano sitnim slučajevima. Naime, policiji je bitno da ispuni određenu kvotu i umesto da se bavi ozbiljnim kriminalom, oni uglavnom hapse klince sa po gram ili i manje marihuane, što dalje dovodi do potpunog kolapsa pravosudnog sistema.

Osim nabrojanih ono što izaziva najveću bojazan jeste zdravlje korisnika.Pored lošeg kvaliteta kanabisa koji dolazi sa prostora Kosova i Metohije ali i Albanije, istraživanja pokazuju da se većina tog kanabisa prska veoma opasnim sredstvima što dovodi do posledica po zdravlje korisnika.

Ako imamo u vidu brojne blagodati ove biljke, ali i neosporne medicinske podatke o bolestima na koje veoma povoljno utiče, nadajmo se da će, ukoliko ne zbog zdravlja a ono zbog komercijalnih razloga i punjenja državnog budžeta uskoro i kod nas biti legalizovana, rekao je Simić.

Izvor: Vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA