Najnovije

Boško Obradović: SNS i SPS nisu glasali protiv uvođenja sankcija Rusiji

Predsednik Dveri Boško Obradović oglasio se najnovijim saopštenjem

Boško Obradović. (Foto: Dveri)

- Prava istina o onome što se juče dešavalo na sednici Odbora za spoljne poslove jeste da vladajuće stranke na čelu sa SNS i SPS nisu glasale protiv predloga Borka Stefanovića da se uvedu sankcije Rusiji već nisu uopšte glasale. Iz toga se jasno vidi da ne smeju da se zamere Zapadu i da ostavljaju prostor za uvođenje sakcija Rusiji, kao što su pod pritiskom iz EU već uvedene Belorusiji. Takođe, vladajuća većina je odbila da podrži predlog rezolucije 28 narodnih poslanika državotvorne opozicije iz redova Srpske stranke Zavetnici, Novog DSS, POKS i Srpskog pokreta Dveri o zabrani korišćenja jednostranih sankcija kao instrumenta spoljne politike, iz čega se takođe vidi ostavljen prostor za uvođenje sankcija Rusiji.


 
Dodatni razlog zašto se aktuelnoj vlasti ne može verovati po oovm pitanju je taj da je već dva puta prekršena odluka Saveta za nacionalnu bezbednost, kada se tiče odbijanja francusko-nemačkog sporazuma i moratorijuma na zajedničke vojne vežbe sa bilo kim. Uprkos ovim odlukama Saveta za nacionalnu bezbednost koje su još uvek na snazi, predsednik Republike je prihvatio francusko-nemački sporazum o priznanju lažne države Kosovo, a Vlada Srbije zakazala zajedničku vojnu vežbu sa NATO vojskama u junu mesecu u Srbiji. Kako su ove dve odluke prekršene tako može biti prekršena i odluka o neuvođenju sankcija Rusiji, što već predlaže ministar privrede u Vladi Srbije Rade Basta. 
 
Posebno treba istaći da su vladajuća većina i prozapadna opozicija juče zajednički odbili da podrže predloge poslaničke grupe Dveri — Patriotski blok o novoj spoljnoj politici, jačanju saradnje sa Ruskom federacijom i srpskom mini-šengenu, odnosno novim integracijama između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske – stoji u saopštenju.

Koliko je još ukrajinskih vojnika ostalo u Bahmutu, saznajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA