Najnovije

Ukrajinci se spremaju da napadnu teritoriju Rusije: Maštaju o razmeni teritorije sa Moskvom

"Ukrajina se sprema da zauzme manje ruske gradove kako bi ih iskoristila kao polugu za povratak teritorija.“ - izjavio major neonacističkog bataljona Azov Bogdan Krotevič i dodao "naše iskustvo ratovanja u Azovstalju je neprocjenjivo i pokazuje da ništa nije nemoguće".

Dakle, major Krotevič je zarobljen u Azovstalju u septembru razmijenjen za Medvedčuka i moguće još manji broj ruskih vojnika i oficira u septembru. Zanimljivo kako je borbeno iskustvo po kome se predao može biti "neprocjenjivo". 

Svi azovci, izuzev komandanata koji su po sporazumu u Turskoj do kraja rata, vratili se se odmah u oružane formacije Ukrajine. I ne samo oni već i dvojica Britanskih državljana Ejden Ajslin i Šon Piner, prethodno osuđenih na smrt pred sudom DNR. Kada se ovo uzme u obzir sa današnjim prijetnjama napadom na teritoriju Rusije do izražaja dolazi sva pogubnost odluke da se Azovci puste. 

Brijanska oblast bila bi najpogodinija za ovakvu Ukrajinsku akciju. Pogranično područje je slabo naseljeno, a regionalna restonice Brijansk udaljena je 200 km od granice. Nenonacisti iz Rusije koji se bore u Oružanim snagama Ukrajine izveli su već nekoliko upada u Birjansku oblast, prilikom kojih je bilo poginulih i ranjenih civila. 

Nedavno su avioni Rusije navođenom aviomobombom uništili strateški važan most u Černogovskoj oblasti Ukrrajine blizu granice sa Brijanskom oblasti.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ukrajinski vojnik vređao Ruse pa dobio metak

Izvor: Pravda/Rat uživo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA