Najnovije

VUČIĆ JE SNIMLJEN: Tiranin će loše proći, bezobziran je prema ženama, za vlast se drži i zubima i krvavim rukama (VIDEO)

„Obavio sam svoj zadatak, Kosovo je postalo nezavisna i suverena država, članica UN“, to bi Aleksandar Vučić mogao da kaže u stilu Stipe Mesića kada bude odlazio. Jer je to ono na šta se obavezao kada je razgovarao sa šefovima stranih obaveštajnih službi, naročito američke, i tom prilikom uglavio da stranci omoguće njemu i Nikoliću da dođe na vlast, a da će on malo po malo priznavati, prvo de fakto, potom i de jure, samozvanu državu kosmetskih Arbanasa, izjavio je akademik Kosta Čavoški, profesor prava u penziji. 

On je prilikom gostovanja u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor, rekao da će nakon izbora na severu Kosova, sada Arbanasi upravljati srpskim opštinama na severu, a do svega toga, kako je naveo, nije moralo da dođe, jer su pre Vučića Srbi imali deset opština u kojima su sprovodili izbore po zakonima Srbije. 
On je kazao i da je Vučić već dopustio korišćenje pasoša Kosova.

- On to nije morao da uradi, ali je ipak učinio. Srbi sa Kosmeta ne mogu da koriste recimo srpske tablice, ali zato Arbanasi mogu sve da koriste. I on je njih ne samo de fakto priznao, već i de jure. Recimo time što im je dao pozivni broj +383, i sa stanovišta telefonske asocijacije oni deluju kao nezavisna država – upozorava Čavoški. 

Akademik je izneo da su svi razgovori, ali i pregovori sa strancima, gde je Vučić obećavao ili dogovarao šta će učiniti, snimljeni, i to će jednog dana biti razotkriveno. Kako je rekao, Vučić je u strahu i „proći će jako loše“. 

- On planira da ostane na vlasti koliko god bude mogao. Jer vrlo je teško napustiti položaj, a da ste činili sve ono što on čini. Jedan antički pisac je pisao da je tiranin izložen strahotama, a jedan od tih strahota je da ne može otići sa položaja, a ostati živ – istakao je Čavoški, pa nastavio obrazloženjem:
- Jer, kako on može da povrati one živote koje je oduzeo? Kako da se oduži ljudima koje je prevario? Kako on može dati ono što je oteo? On to ne može da uradi i zato je njegov život u opasnosti, pre svega od najbližih saradnika. On je toliko poganih stvari uradio da zna da se mora držati tog položaja ne samo zubima, već i krvavim rukama. 

Čavoški je rekao da je usmeni sporazum u Briselu i Ohridu pravno obavezujući i da je to i sam Vučić priznao. 

- On je jednog trenutka sam rekao da se francusko-nemački plan ne može menjati i da ostaje samo implementacija, a to znači primena. Dakle, ako se ne može menjati, to znači da je taj plan usvojen – primetio je profesor Čavoški.

Upitan da li se taj sporazum, kao i drugi sporazumi sa Prištinom, oni koji su potpisani, može tumačiti po svojoj sadržini kao međunarodni, ili kao unutrašnji sporazum Srbije sa svojom pokrajinom, Čavoški je decidno rekao da su u pitanju međunarodni sporazumi. 

- On isto tako zamajava ovaj narod tako što kaže da nećemo dozvoliti da oni uđu u Ujedinjene nacije. Ali to ne zavisi od nas, već od Rusije, u koju se nadamo da će biti protiv toga, ali ona će biti protiv toga samo pod uslovom da joj ne uvedemo sankcije – opomenuo je Čavoški. 

On je otkrio i zašto lista „Aleksandar Vučić“ godinama opstruiše Rezoluciju o genocidu u NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima, te zašto Vučić odbija da izgovori reč „genocid“ uz reč „Jasenovac“.  Takođe, naveo je i da je Vučić bezobziran prema ženama, a komentariše i sukob u Ukrajini i navodi gde Rusi greše. O svemu tome detaljnije pogledajte u veoma zanimljivom izlaganju akademika Čavoškog na kanalu Pravi odgovor. 

Politiko: Ako ukrajinska ofanziva ne uspe u Evropi će se sve promeniti

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA