Najnovije

"ZABORAVITE NA POVRATAK UKRAJINE NA GRANICE IZ 1999. GODINE" Kijev primio jasnu poruku

Poslanik ruske Državne dume Mihail Šeremet rekao je da je potpuno isključena mogućnost povratka Ukrajine na granice iz 1991. godine, a da izjave u vezi s tim nisu ništa drugo do politička besmislica.

Foto: Jutjub

- Povratak Ukrajine u granice iz 1991. ne dolazi u obzir. Rusija ne trguje svojim teritorijama. Krim, Hersonska i Zaporoška oblast, Donjecka i Luganska Narodna Republika su istorijski ruske zemlje i sada su ponovo ujedinjene sa njom, zauvek. Sve izjave i ultimatumi iz Kijeva i njihovih prekomorskih kustosa su obične spekulacije i političke besmislice - rekao je Šeremet za "RIA Novosti".

Prema njegovim rečima, izjave kijevskih političara vođene su "strahom i zbunjenošću".

- Sve je u istoriji ciklično i ponavlja se, pa preporučujem svim agresorima da ne gube vreme svojom rusofobskom retorikom. Što se Ukrajine tiče, doći će vreme kada će biti deo velike Rusije - poručio je Šeremet.

Podsetimo, članovi Predstavničkog doma američkog Kongresa iz republikanske i demokratske stranke pripremaju rezoluciju kojom zahtevaju da se okonča sukob u Ukrajini vraćanjem na granice iz 1991. godine. Autori dokumenta pozivaju i na uključivanje Ukrajine u NATO, i zahtevaju da Moskva plati odštetu Kijevu.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je, nakon telefonskog razgovora sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, kazao da "teritorijalni integritet Ukrajine treba da bude obnovljen u granicama iz 1991. godine".

O slovenačkoj tajnoj operaciji u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA