Najnovije

Ruski "Tor" protiv ukrajinske "Furije" (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je 29. aprila video snimak na kome se vidi kako sistem protivvazdušne odbrane Tor-M2 presreće dron kijevskih snaga iznad zone specijalne vojne operacije.

Tor-M2 prvo prati mali dron, identifikovan kao A1-CM Furia, sa svojim radarskim i optičkim sistemima, a zatim ga obara jednom raketom.

Tor-M2 je duboko nadograđena verzija Tor, kratkog dometa sistema protivvazdušne odbrane iz sovjetske ere. Ova verzija ima poboljšanu pokrivenost radarom za kontrolu vatre i zaštitu od kamufliranja. Takođe može istovremeno da gađa do četiri mete.

Glavno naoružanje Tor-M2 je raketa 9M338, koja ima domet od 16 kilometara i maksimum leta od deset kilometara. Jedan sistem može biti naoružan sa do 16 naprednih kompaktnih projektila.

Furia je ručni taktički izviđački dron Dron ima izdržljivost do tri sata i radni domet od 50 kilometara. Obično je opremljen elektro-optičkim sistemom.

Ruski PVO sistemi kratkog i srednjeg dometa pokazali su se kao veoma efikasni protiv izviđačkih ili borbenih bespilotnih letelica tokom specijalnih vojnih operacija u Ukrajini. Prema najnovijem brifingu Ministarstva odbrane Rusije, od početka operacije oboren je 3.901 dronova kijevskih snaga.

Skot Riter izneo zastrašujuće činjenice o ukrajinskoj vojsci

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA