Najnovije

OTKRIVEN ORGANIZATOR: Ko je naručio teroristički akt u Sankt Peterburgu? (VIDEO)

Napad na Tatarskog, navodno je organizovao Roman Popkov, bivši novinar „MBH Media” čiji je osnivač Mihail Hodorkovski, proterani ruski oligarh i uporni kritičar Kremlja, rekla je osumnjičena Darja Trepova.

Eksplozija u Sankt Peterburgu (Foto: printskrin)

Darja Trepova glavna osumnjičena za ubistvo istaknutog ruskog vojnog blogera Vladlena Tatarskog priznala je da ju je regrutovao čovek povezan sa ukrajinskom službom bezbednosti (SBU), objavio je u ponedeljak list „Šot”, pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Tatarski je ubijen u nedelju od eksplozije improvizovane eksplozivne naprave.

Napad na Tatarskog, navodno je organizovao Roman Popkov, bivši novinar „MBKH Media” čiji je osnivač Mihail Hodorkovski, proterani ruski oligarh i uporni kritičar Kremlja, rekla je Trepova. Prema njenim rečima, Popkov joj je prvo „predavao novinarstvo“, ali je posle od nje tražio da izvrši zadatak za njegov  „kontakt“ .

Prema pisanju „Šota” Popkov kontakt bio agent SBU čiji identitet se ne otkriva.

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je ranije u ponedeljak video snimak u kojem Trepova priznaje da je donela bombu kamufliranu kao statuetu na sastanak Tatarskog. Trepova je rekla da će „kasnije objasniti" odakle je nabavila figuricu.

Trepova je pre nekoliko dana svojim automobilom donela statuetu u Sankt Peterburg. Takođe je rekla da su joj njeni kontakti dali zadatak da sklopi prijateljstvo sa Tatarskim kako bi ga kasnije regrutovala.

Ona je tvrdila da joj je rečeno da figurica sadrži uređaj za prisluškivanje.

Pozivajući se na izvore, druge novinske kuće objavile su da Popkov sada radi za bivšeg poslanika Državne dume u egzilu Ilju Ponomarjova, prenosi RT.

Ponomarjov, koji trenutno živi u Ukrajini, više puta je pretio da će pokrenuti terorističku kampanju usmerenu na ruske zvaničnike i sve za koje smatra da podržavaju akcije Moskve u Ukrajini.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA