Najnovije

VUČIĆEV ŠOUMEN I PRAVA ŽRTVA: Dok Vučićević odbija da uplati novac u Budžet Srbije, Zlatanovića silom drže u zatvoru (VIDEO)

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević otišao je danas na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne u Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Supruga Marija ispratila je Dragana J. Vučićevića na odluženje zatvorske kazne. Nakon toga sa Vučićevićem su se pozdravili njegovi prijatelji i kolege.

Podsetimo, glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, stigao je pred Okružni zatvor u Beogradu.

- Rekao sam da ću ići u zatvor i evo idem u zatvor, javljam se na odluženje zatvorske kazne. Sve sam rekao, sve znate. Kada pređem ovu kapiju, obavestiću zatvorsku upravu da stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva, jedan je revizija postupka, na osnovu koje sam osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića, jer mislim da je presuda skandalozna, politička. Drugi zahtev je pokretanje inicijatevie za dekirminalizaciju uvrede, naveo je Vučićević.

Vučićević je osuđen zbog krivičnog dela uvrede po krivičnoj prijavi koju je protiv njega podneo urednik N1 Jugoslav Đosić. Vučićević je napisao na Tviteru da je Ćosić “šiptarski plaćenik”. Prema presudi Vučićević treba da plati 200.000 u budžet Srbije, ali on to odbija.

Pretpostavlja se da će Vučićević u zatvoru provesti ne više od nekoliko dana, a da će mu onda “mimo njegove volje” neko platiti kaznu kako bi bio oslobođen. Takvu ponudu već mu je dao njegov poslodavac predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali je Vučićević to odbio.

Dok Vučićević pravi performans od presude koju je dobio, urednik “Srbin infa” Dejan Zalatanović se već mesec ipo dana nalazi u zatvoru or lažnim optužbama da je pozivao na nasilnu promenu ustavnog poredka. Za razliku od Vučićevića koji je svojevoljno odbio da plati kaznu i rešio da ode u zatvor, Zlatanović nema tu opciju i sud odbija da mu ukine pritvor. Zanimljivo je da je upravo Vučićević vodio kampanju za Zlatanovićevo hapšenje lažno ga povezujući sasnajperom koji je zaplenjen i Novom Sadu iako postupak protiv Zlatanovića nemam nikakve veze sa tim odvojenim slučajem.

Predrag Zlatanović, brat uhapšenog urednika “Srbin infa” je u nedavnom intervjuu Pravi i Helm Kastu ukazao da Vučićević svojim performansom želi da prikrije činjenicu da Vučićev režim u zatvoru drži novinara Dejana Zlatanovića.

Bahmut je oslobođen: Prigožin postavio zastavu Vagnera na zgradi gradske uprave (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA