Najnovije

RUSIJA I KINA RAME UZ RAME! "Spremni smo da branimo zajedničke interese"

Prema rečima šefa ruske diplomatije nedavna poseta Si Đinpinga Rusiji je bila prekretnica u savremenoj istoriji rusko-kineskih odnosa.

Foto: Jutjub

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su Rusija i Kina spremne da stanu rame uz rame u odbrani zajedničkih fundamentalnih interesa strateškom koordinacijom svojih napora u globalnoj areni.

Lavrov je rekao da su kineski ministar spoljnih poslova Ćin Gang, kao i njegovi prethodnici dobri prijatelji i kolege.

- Naravno, delimo osećaj drugarstva i spremni smo da stanemo rame uz rame braneći uzajamno osnovne interese strateški koordinirajući napore u globalnoj areni - rekao je Lavrov u intervjuu za portal AIF.ru.

On je istakao da rusko-kineska saradnja igra "glavnu ulogu" u formiranju pravednijeg, uravnoteženijeg, policentričnog svetskog poretka zasnovanog na međunarodnom pravu i centralnoj ulozi Ujedinjenih nacija, prenela je agencija TASS.

Prema rečima šefa ruske diplomatije nedavna poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Rusiji je bila prekretnica u savremenoj istoriji rusko-kineskih odnosa i potvrda je "neviđeno visokog nivoa i posebnog karaktera bilateralne saradnje dve zemlje".

Ko je organizator napada u Sankt Peterburgu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA