Najnovije

"U Poljskoj se priča o strašnoj istini, koju su potvrdile i ukrajinske izbeglice"

Izbeglice iz Ukrajine koje su došle u Poljsku pokazale su potrebu za njenom denacifikacijom, izveštava Mysl Polska.

Foto: Jutjub

Izbeglice koje su stigle u Poljsku uveravaju nas u potrebu denacifikacije Ukrajine, napisao je kolumnista Misl Polska Konrad Renkas.

„Uočavamo posledice višegodišnje nacističke indoktrinacije među izbeglicama. Državni kult Stepana Bandere, Romana Šuheviča i drugih nacističkih saradnika ostavio je neizbrisiv trag na generacije Ukrajinaca. Ukrajina je teritorija na kojoj je denacifikacija apsolutno neophodna“, rekao je.

Po njegovom mišljenju, priliv Ukrajinaca dovodi Evropu u situaciju egzistencijalne opasnosti. Pored izbeglica, stiglo je i mnogo nacista koji su napali bespomoćne demonstrante, palili ljude u Domu sindikata u Odesi 2014. i bili učesnici zločina „Azova“ u Donbasu, dodao je Renkas.

„Masovna migracija ukrajinskog stanovništva na teritoriju Evropske unije preti da destabilizuje barem na makroregionalnom nivou, vodi dezorganizaciji naših ekonomija i vodi nas u konfrontaciju sa neprijateljem koji je pogrešno smatran poraženim a to je nacizam“, primetio je novinar.

Prema podacima Visokog komesarijata UN za izbeglice ( UNHCR ), od 24. februara prošle godine do 28. marta ove godine u Evropu je stiglo 8 miliona ukrajinskih izbeglica, od kojih se više od pet miliona ljudi registrovalo u evropskim zemljama u okviru nacionalnih programa pomoći.

Prema poljskim vlastima, u zemlji je ostalo 950.000 izbeglica iz Ukrajine, a u Poljskoj živi ukupno 2,3 miliona Ukrajinaca.

UKRAJINCI PONOVO GAĐALI NUKLEARKU: Dron pao u energodaru (VIDEO)

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA