Najnovije

BAHMUT JE PAO: Biće strašno ako Ukrajinci krenu napred! Vučić će nas ostaviti bez saveznika!

To što je ruska zastava istaknuta na Upravnu zgradu Bahmuta to znači da preostaje samo čišćenje nekih „džepova“ i kvartova, ali da je suštinski ta bitka za Bahmut završena, izjavio je advokat i analitičar Branko Pavlović gostujući u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor. 

Kako je naveo, ruska vojska će u narednom periodu značajnije napredovati „kada se steknu meteorološki uslovi i kada se osuši zemlja“. 

- Rusija će sačekati da vidi da li će Ukrajina krenuti u tu dugo najavljivanu kontraofanzivu. To bi bilo izuzetno brzo uništavanje ukrajinskih snaga. Jer kad je ukrajinska vojska u defanzivi, Rusima je teže. Ali ako se Ukrajinci odluče za proboj, moraće da imaju koncentraciju voske na malom prostoru. Ako krenu u ofanzivu to će biti strašno – konstatovao je Pavlović, koji očekuje do septembra slom ukrajinske vojske.

On je kazao da optužnica Međunarodnog krivičnog suda u Hagu protiv Vladimira Putina nema nikakvog smisla, jer je predsednik Rusije potpisao da se deca iz zaraćenih područja, koja su ostala bez staranja roditelja, zaštite na isti način kao i deca u samoj Rusiji koja takođe nemaju staranje roditelja. 

- To znači da morate da ih smestite na bezbedno, date im krov nad glavom, nahranite, utoplite, date im obrazovni program, rekreacije, fizičke vežbe itd. Takvo pomaganje deci se od strane Međunarodnog krivičnog suda kvalifikuje kao ratni zločin. To je potpuno ludilo! Potpuno ludilo! – ne krije ogorčenje Pavlović. 

Zapratite Jutjub kanal portala Pravda i pogledajte intervju sa Milanom Vidojevićem

Govoreći o predsedniku Aleksandru Vučiću, advokat kritikuje njegovo potpisivanje Deklaracije na Drugom samitu za demokratiju, gde je Rusija predstavljena kao agresor i kao neko ko svesno gađa civile i čini ratne zločine prema civilima poput onog u Buči, što prema rečima Pavlovića nije tačno. 

- Na ovaj način Vučić će nas uskoro ostaviti bez saveznika – upozorava Pavlović.

On je rekao da je problematično što Vučić otkriva stranim državnicima šta će ispuniti iz usmenog sporazuma sa Kuritijem, ali to ne otkriva srpskoj javnosti. 

Takođe, na pomen vraćanja doktorske titule Siniši Malom odlukom Upravnog suda, rekao je da Upravni sud može da odlučuje samo da li je zakonska procedura ispoštovana, ali ne i o tome da li je bilo plagijata. Drugim rečima, doktorska titula Siniši Malom vraćena je iz proceduralnih razloga, a ne zbog utvrđenog činjeničnog stanja. 

Šta znači to što je Vučić Borelju i Kurtiju rekao da prihvata sporazum, a narodu u Srbiji da neće poštovati neke stavke, i kako se to pravno tumači, o tome i svemu drugom detaljnije pogledajte na kanalu Pravi odgovor. 

Ruski analitičar: Nova ukrajinska taktika u Bahmutu pokazala da su spremni na sve

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA