Najnovije

Amerika zapretila slanjem kopnenih trupa!

Kina je naravno negativno reagovala na kontakte predstavnika tajvanske administracije, smatrajući to ostrvo svojim delom teritorije.

Foto: us army

SAD su spremne da razmotre slanje svoje vojske na Tajvan ako Kina izvrši invaziju, rekao je Majkl Mekol, predsednik komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma.

"Ako Kina izvrši invaziju na Tajvan, ova opcija će biti na dnevnom redu, o njoj će raspravljati Kongres i američki narod, da li su spremni za to, da li je Tajvan vredan toga", rekao je Mekol u intervjuu za Foks njuz.

Ako američki narod podrži upotrebu američkih snaga za odbranu ostrva, rekao je on, Kongres će slediti taj primer.

Mekol je od srede na Tajvanu sa delegacijom američkih poslanika. Poseta je usledila nakon sastanka predsednika Predstavničkog doma Kevina Makartija i predsednice Tajvana Cai Ingven u Kaliforniji.

Na konferenciji za novinare nakon tih razgovora, Makarti je na pitanje da li su SAD spremne da pošalju trupe na Tajvan u slučaju kineske invazije, rekao da ne želi da ikada mora da odgovori na to pitanje.

Kina je naravno negativno reagovala na kontakte predstavnika tajvanske administracije, smatrajući to ostrvo svojim delom teritorije.

Ukrajinci imaju velike gubitke: Ruska artiljerija i anajperisti rade duž fronta

Izvor: RT 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA