Najnovije

KIJEVSKI BEZBEDNJACI ODLUČILI: Šta će biti sa mitropolitom Pavelom? (VIDEO)

U Ukrajini nameravaju da iskoriste mitropolita Pavla kao adut za razmenu ratnih zarobljenika.

Mitropolit Pavel (Foto: RIA Novosti)

Sekretar Saveta bezbednosti i nacionalne odbrane Ukrajine Aleksej Danilov je rekao na ukrajinskoj televiziji da ukrajinske vlasti uzimaju za taoce sveštenike UPC radi naknadne razmene za zarobljene ukrajinske vojnike.

To se, prema rečima Danilova, odnosi i na namesnika Kijevo-pečerske lavre mitropolita Pavela.

„Morate da shvatite da je veliki broj predstavnika FSB Ruske Federacije među onim ljudima koji nose mantije i hodaju sa krstovima i pretvaraju se da su sveštenici UPC Moskovske Patrijaršije.

Imajte na umu da je broj službenika FSB prvog, petog, devetog odeljenja u ovoj zajednici (sveštenici UPC) veoma, veoma veliki. I to je ono o čemu treba da razgovaramo. Ovo je prvo pitanje.

Drugo pitanje: danas se ne borimo sa religijom, ako neko želi da komunicira sa Bogom, molim vas, komunicirajte. Ali ako Boga predstavlja predstavnik FSB, onda se radi o sasvim drugim stvarima - o nacionalnoj bezbednosti ...

Dakle, na teritoriji naše države neće postojati nijedna institucija (crkva – prim. red.) koja je vezana za Rusku Federaciju, za njihovu zajednicu, čak ni verska zajednica koja sarađuje sa ruskim terorističkim režimom“, kaže Danilov.

On je zahvalio onima koji su u Hmeljnickoj i Lavovskoj oblasti palili crkve i nasilno proterivali sveštenike i vernike.

„Nećemo ga samo pokloniti (mitropolita Pavela – prim. red.), to je „fond za razmenu“. Ne znaju svi građani da razmenjujemo predstavnike Moskovske Patrijaršije za naše ratne zarobljenike, a takve razmene su se već dešavale više puta, nisu bile javne, a ako procedura bude pravilno formalizovana, rado ćemo ih razmeniti za naše ratne zarobljenike, i to ne samo onaj momak koga ste naveli (mitropolit Pavel, – prim. red.), već i drugi predstavnici FSB Ruske Federacije (Danilov još govori o sveštenicima UPC, – prim. red.), kako bi ih zamenili za naše ratne zarobljenike.

Put smrti kod Bahmuta pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA