Najnovije

HIMARSI UNIŠTENI: Ruska vojska odbila je raketni udar Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Južnodonjecka (VIDEO)

Vojska ruske grupe „Vostok” odbila je ukrajinski raketni napad u pravcu Južnodonca i oborila četiri rakete HIMARS, izjavio je za RIA Novosti Aleksandar Gordejev, šef pres-centra grupe.

Foto: Printskrin

- Neprijateljski raketni udar je odbijen u pravcu Južnodonjecka. Protivvazdušni raketni sistemi S-300 oborili su četiri rakete višecevnog raketnog sistema HIMARS - rekao je on.

Ispredne jedinice grupe Vostok, potpomognute artiljerijom, zaustavile su dejstva dve neprijateljske izviđačke grupe i uništile jedan kamionet.

Vatra samohodne artiljerije „Bagrem“ uništila je neprijateljsku minobacačku posadu u rejonu Prečistovka. Posada samohodnog minobacača „Tjulpan“ uništila je privremenu tačku razmeštaja militanata u rejonu Velike Novoselke, dodao je šef pres-centra.

Pored toga, u pravcu Zaporožja oborena su tri ukrajinska drona avionskog tipa i četiri bespilotne letelice kamikaze. U rejonu Poltavke raketna artiljerijska baterija uništila je privremeni položaj neprijatelja, a u rejonu Guljaj-Pole, posada samohodne artiljerije Gvozdika pogodila je posadu ukrajinskog minobacača.

- Dronovi kamikaze uništili su kozački oklopni automobil u oblasti Malaja Tokmačka i dva neprijateljska kamioneta u rejonu Novodanilovka - zaključio je Gordejev.

Ukrajinski tenkovi krenuli ka ruskoj granici, u koloni i NATO oružje

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA