Najnovije

KINESKI MEDIJI: Putin osujetio plan Zelenskog

Predsednik Rusije Vladimir Putin je osujetio planove ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog da upotrebi zapadne protivvazdušne raketne sisteme ''Patriot'' protiv Rusije, piše kineski list Sohu.

Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

„Krajem aprila, Ukrajina je dobila prvu seriju PVO sistema američke proizvodnje Patriot, čemu se, naravno, Vladimir Zelenski veoma obradovao – dugo je čekao ovaj PVO sistem i nadao se da će ga koristiti. Hteo je da nemilosrdno napadne Rusiju i presreće njene rakete kako bi Moskva izgubila obraz“, kaže se u članku.

Međutim, prema kineskim analitičarima, stvari nisu išle po planu Kijeva, a ruska hipersonična raketa Kinžal pogodila je oruđe protivvazdušne odbrane koje su donirale Sjedinjene Države.

„Ovaj incident je imao veoma veliki uticaj na Rusiju i Ukrajinu, koje su direktno bile uključene u sukob, ali je naneo štetu i Sjedinjenim Državama, zemlji proizvođača ovog PVO sistema“, zaključuju autori.

Juče je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo o masovnom napadu na punktove razmeštaja jedinica Oružanih snaga Ukrajine, kao i mesta skladištenja municije, naoružanja i opreme dopremljene iz zapadnih zemalja. Konkretno, hipersonična raketa Kinžal pogodila je američki PVO sistem Patriot u Kijevu.

Masovni napad u Bahmutu pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA