Najnovije

GLAVNI CILJ JE SLOM NATO: Bahmut je za Ukrajince „mjasorupka“; ukrajinsko oružje je svuda gde su ratovi!

Da li je iko pogledao koliko se ukrajinskih brigada nalazi u Bahmutu i oko Bahmuta? Dvanaest. Od toga dve mehanizovane, jedna tenkovska i tri artiljerijske, izjavio je pukovnik Sreten Egerić, savetnik Srpsko-ruskog centra Majak, u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor, odgovarajući na pitanje Zašto još Bahmut nije potpuno pao. 

On međutim očekuje da Bahmut uskoro padne u celini, budući da je ostao samo mali delić grada pod ukrajinskom kontrolom, a kako je kazao, poslednja informacija bila je da Ukrajinci kontrolišu 1,9 odsto Bahmuta. 

- Nisu Bahmut imenom „mjasorupka“, ili mlinac za meso, prozvali Rusi, nego Ukrajinci. Ali ne zato što nanose velike gubitke Rusima, već što se njima tope jedinice, isparavaju vojnici kao voda na vrućoj ploči – kaže Egerić.

On kaže da nije tačno da se bori samo Vagner. 

- Vagner je samo jedna od jedinica koja se bori za Artjomovsk ili Bahmut, grad koji su osnovali Srbi. I javlja se Prigožin, kao, njemu fali municija. Kako ne fali onom nesrećnom pukovniku koji poginu pre neki dan? Kako njemu nije falila municija? Nije mu nedostajala municija, nego je došao u stroj u vojsku da zadrži odbranu – rekao je Egerić. 

Govoreći o eksploziji u Hmeljnickoj oblasti, on je kazao da ne veruje u to da je u pitanju eksplozija raketa sa osiromašenim uranijumom. 

- U našoj vojsci postojao je imitator dejstva nuklearne eksplozije, u bivšoj JNA i Vojsci Jugoslavije, gde se koristi samo pet kilograma eksploziva, a visina eksplozije se kreće 50 do 100 metara. Znači ne možemo govoriti da se radi o detonaciji projektila sa osiromašenim uranijumom. Jedino što može da ukazuje na to da su se tu nalazili projektili, je što su Ukrajinci i njihovi saveznici počeli da mere radijaciju. Zašto to rade? Možda je došlo da rasejavanja tih projektila, usled dejsta, ili se priprema operacija pod tuđom zastavom, smicalica, kojim bi se Rusi optužili da koriste taktičko nuklearno naopružanje – objasnio je pukovnik. 

Egerić je naveo da je Severna Koreja „za osam do deset godina od rakete koju ispale i padne u more došla do interkontinentalne balsitičke rakete“. 

- Šta mislite ko im je prodao planove i omogućio da razviju motore za rakete? Pa, Ukrajinci! Ukrajina je do 1991. godine glavni snabdevač naoružanjem i vojnom opremom svih mogućih pobunjeničkih grupa, država, terorističkih grupa, paravojnih formacija... Gde god je bio sukob od 1991. godine do 2022. godine, tu su umešani ukrajinski prsti i tu možete da nađete ukrajinske instruktore, oficire, vojnike, municiju, naoružanje... – istakao je Egerić.

On je izneo da je glavni ruski cilj slamanje NATO pakta, a ne pobeda nad Ukrajinom. Egerić je govorio i o sukobima u Sudanu i Jemenu, i generalno Bliskom istoku, a nagovestio je i ko stoji iza stravične eksplozije veštačkog đubriva u luci u Bejrutu 2020. godine. Delimično se vratio i u prošlost, iznevši podatke kako su Turci 1389. godine najozbiljnije planirali i imali strategijski plan za pokoravanje delova Evrope, što je osujećeno na Kosovu polju. 
Opširnije o svemu možete pogledati na kanalu Pravi odgovor. 

O povećanju radijacije u Evropi pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA