Najnovije

Poljoprivredna udruženja prihvatila ponudu Vlade Srbije, od 19 časova večeras obustavljaju se blokade

Poljoprivredna udruženja prihvatila su ponudu Vlade Srbije i od 19 časova večeras blokade bi trebalo da budu završene, rekao je za Dragan Kleut iz Saveza udruženja poljoprivrednika Banata.

„Udruženja su se većinskom odlukom dogovorila da prihvate tu ponudu Vlade Srbije“, rekao je Kleut.

On je istakao da bi od večeras od 19 časova blokade poljoprivrednika trebalo da budu zvanično završene.

Kleut je otkrio i detalje dogovora poljoprivrednika i Vlade Srbije.

Što se tiče ratarstva, Kleut je naveo da su se dogovorili da se izvrši doplata subvencija po hektaru, odnosno 18.000 dinara ove godine na ranijih 9.000 po hektaru.

„Dogovorili smo da se ove godine ne plati pola naknade za odvodnjavanje, a da se od sledeće godine ta obaveza naplate odvodnjavanja poljoprivrednicima ukine“, rekao je Kleut.

On je istakao i da je dogovoreno da se od sledeće godine u agrarni budžet Srbije uvrsti „plavi dizel“, odnosno regresirano gorivo za poljoprivrednike.

Poljoprivrednici su danas na sastanku u Vladi Srbije koji je počeo u devet časova, a od ishoda tog sastanka zavisiće i nastavak protesta koji se već pet dana održavaju u više gradova Srbije.

Protesti su juče održani u Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, ali i u Mačvi, kao i Šumadiji, odakle su poljoprivrednici traktorima krenuli ka Velikoj Plani i dalje Požarevcu.

Oni su tada poručili da ih ne interesuju usmena obećanja niti ono što su pojedini dogovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Podsećamo, Vlada Srbije prihvatila je deo zahteva poljoprivrednika uredbom donetom 18. maja, međutim oni su rekli da će ostati na ulicama do potpunog ispunjenja zahteva.

"Zalužni je u kritičnom stanju, nalazi se na klinici u Kijevu"

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA