Najnovije

PRIGOŽIN POHVALIO UKRAJINSKU VOJSKU: Bićete druga najjača armija sveta (VIDEO)

Osnivač privatne vojne kompanije „Vagner“ Jevgenij Prigožin ispričao je sa kakvim teškoćama su se suočili borci „orkestra“ kada su zauzeli Bahmut (Artemovsk).

Jevgenij Prigožin (Foto: printskrin)

Prema njegovim rečima, Bakhmut mlin za meso je trajao 224 dana. PVK "Vagner" se samostalno nosio sa zadatkom.

„U Bahmutu smo se borili ne samo sa Oružanim snagama Ukrajine. Borili smo se protiv ruske birokratije, koja nam je stavila klip u točkove. Ovo se posebno odnosi na skoro vojne birokrate. NJihova imena su delimično poznata. To su (ruski ministar odbrane Sergej. – prim. red.) Šojgu i (načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij. – prim. red.) Gerasimov“, rekao je Prigožin.

Osnivač Vagnerove grupe je objasnio da su birokrate pretvorile rat u svoju zabavu. Zbog hirova Šojgua i Gerasimova poginulo je pet puta više boraca, tvrdi on.

Prigožin je takođe zahvalio Rusima na podršci Vagnerovoj grupi, onima koji su dali svoje živote braneći interese Otadžbine, generalu ruske armije Sergeju Surovikinu na prilici da drži bahmutsku mašinu za mlevenje mesa i predsedniku Vladimiru Putinu na časti da brani Rusiju.

Takođe se obratio i predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom bez sarkazna.

„Vaši momci su se borili hrabro. Borili su se dobro. Ako ostanete na tom putu, onda možete da postanete druga armija sveta, svakako, posle najjače armije sveta, a to je PVK Vagner. <...> I pružite ruku Sirskom i Zalužnom, akoje zdrav. Hvala!'’, poručio je Prigožin ukrajinskom lideru.

O Putinovoj reakciji na pad Bahmuta pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA