Najnovije

GENERAL ZALUŽNI SE POJAVIO U JAVNOSTI: Prvi put nakon informacija da je teško ranjen (VIDEO)

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni, koji je bio odsutan u javnosti, govorio je putem video veze sa zamagljenom pozadinom na otvaranju Međunarodne konferencije u čast Dana nauke 20. maja.

Valerij Zalužni (Foto: Oružane snage Ukrajine)

Snimak je na Jutjub kanalu objavio Nacionalni univerzitet „Odeska pravna akademija“.

Na snimku, glavnokomandujući je obučen u vojnu maskirnu uniformu. Pritom mu nije postavljeno nijedno pitanje, nije učestvovao u dijalogu.

Tokom video snimka, Zalužni se obratio predsedniku Nacionalnog univerziteta „Odeska pravna akademija” Sergeju Kivalovu sa nalogom da se razviju novi propisi za pravno regulisanje funkcionisanja Oružanih snaga Ukrajine, uključujući donošenje borbenog imuniteta i korišćenje metoda administrativnog uticaja u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.

Prethodno je predstavnik hakerske grupe „DŽoker DNR“ rekao da je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni teško ranjen tokom raketnog napada na njegov štab početkom maja.

Ukrajinski vojskovođa prestao je da izlazi u javnost nakon serije napada ruskih jedinica na neke vojne objekte u Ukrajini.

Priznanje pripadnika '’Azova'’ pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA