Najnovije

KOMANDANT BATALJONA ''VOSTOK'' OTKRIVA: Ovo je bio cilj borbe za Bahmut

Komandant bataljona Vostok Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksandar Hodakovski je na svom Telegram kanalu naveo pravi cilj bitaka za Artjomovsk (Bahmut).

Donbas (Foto: RIA Novosti)

Prema njegovim rečima, borbe su dale vreme ruskoj vojsci da sakupi neophodne rezerve i donese odluke.

„Svih ovih dugih dana, dok su naši lomili kičmu neprijatelju u Bahmutu, dali su nam dragoceno vreme. Kako smo iskoristili ovo vreme - bitka će pokazati“, naglasio je Hodakovski.

On je dodao da je vreme saveznik Rusije u svetlu činjenice da joj se ne suprotstavlja Ukrajina, koja bi pala bez podrške Zapada, već tehnološki moćan neprijatelj.

Komandant bataljona „Vostok” je podsetio da je neophodno zadržati Artjomovsk, koji je pod ruskom kontrolom, kako bi se konsolidovao i održao rezultat.

U subotu, 20. maja, ruske snage su objavile informaciju o potpunom zauzimanju Artjomovska posle 224 dana krvavih borbi. Borci privatne vojne kompanije Jevgenija Prigožina '’Vagnera'’ snimili su video nad ruševinama grada.

Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo da je kao rezultat ofanzivnih dejstava jurišnih odreda Vagnerove grupe na taktičkom pravcu Artjomovsk, završeno potpuno oslobađanje naselja.

Pojavljivanje generala Zalužnog u javnosti pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA