Najnovije

PRIZNANJE PRIPADNIKA ''AZOVA'': Pokazao mesto ratnog zločina u Mariupolju (VIDEO)

Borac puka ''Azov'' Aleksandar Sikilinda pokazao je ruskim snagama bezbednosti u Mariupolju gde i kako je njegova jedinica otvorila vatru na automobil civila, pritom ubivši porodicu sa detetom.

Azov (Ilustracija: Ruskaja Vesna)

Snimak saslušanja objavljuje RIA Novosti.

Prema rečima Sikilinde, u martu prošle godine, odred od pet pripadnika '’Azova'’ zauzeo je položaj u Mariupolju, u zgradi u ulici Kuindži 87.

„Otvorili su vatru na civilni automobil“, priznao je ratni zarobljenik.

„Izvestili smo komandanta, komandant je izdao naređenje da se otvori vatra, otvorili smo vatru na crnu „devetku“ sa belim natpisom „Deca“, otprilike u predelu zelenog štita (tabla sa cenama goriva goriva su 100 metara od položaja – prim. red.). Pucali smo otprilike jedan po jedan magacin, auto je počeo da usporava i sleteo <...> na ivicu puta“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u automobilu je bila porodica: muškarac i žena, oboje stari oko 30 godina i devojčica od desetak godina.

„Tada je data komanda da se proveri. Proverili smo, videli da nema znakova života, pretresli, odneli materijalnu imovinu, gotovinu u protivvrednosti od hiljadu dolara i zlatni nakit. Onda je stiglo naređenje od komandanta da se uzmu tela i odnesu u obližnju zgradu, uneli smo ih unutra u zgradu i ostavili tela tamo“, dodao je Sikilinda.

Prošle godine, 7. marta, ruske trupe i jedinice DNR opkolile su Mariupolj i do 21. aprila zauzele skoro ceo grad. U fabrici „Azovstalj“ je bilo blokirano više od dve hiljade ukrajinskih vojnika i ekstremista „Azova“. Sredinom maja počeli su da se predaju, a 20. maja Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo potpuno oslobođenje grada.

Kombinovani napad na Dnjepropetrovsk pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA