Najnovije

Putin drži 200.000 vojnika između Brjanska, Kurska i Belgoroda (VIDEO)

Rusija držu 150.000 do 200.000 vojnika na potezu od Kurska do Belgoroda i koji bi kada dođe trenutak mogli da krenu u napad na istočne granice Ukrajine, kaže u intervjuu za Pravdu analitičar dr Dragan Petrović.

Petrović kaže da nakon oslobađanja Artjomovska (Bahmut) ne treba očekivati brzi napredak ruske vojske jer se zapadno nalazi nova čvrsta linija ukrajinske odbrane koja se proteže od Slavjanska preko Kramatorska, Konstantinovke do Časovog Jara koji je ujedno i najviša tačka terena u ovom reonu što Ukrajincima daje određenu prednost.

Petrović kaže da će nakon što je Ukrajina dobila britanske krstareće rakete Storm šedov Rusi morati da promene ponašanje na liniji fronta i pozadini i da se opreznije kreću i dislociraju svoje trupe i naoružanje jer sada Kijev ima veći domet, ali da te rakete neće promeniti tok rata kako najavljuje zapadna propaganda.

On objašnjava da je Rusija uspela da sačuva svoje vojne snage i svoju ekonomiju u dosadašnjem toku rata, dok je Ukrajina pretrpela velike udarce, kako vojne i ekonomske, tako i demografske zbog velikog odliva stanovništva.

Petrović u intervju detaljno objašnjava stanje na frontu, komentariše mape i govori o drugim geopolitičkim temama i mogućim žarištima sukoba.

FRANCUZI OBJAVILI STRAVIČNE PODATKE! Kijev ćuti o stvarnim gubicima Ukrajine, rat iscrpljivanja sa Rusijom ne mogu da dobiju

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA