Najnovije

Američki potpukovnik otkrio glavni cilj Vašingtona u Ukrajini

Cilj Vašingtona je da nanese štetu Rusiji kroz ukrajinski sukob, rekao je potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis, u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Judging Freedom“.

„Naš zadatak je, citiram: „da naškodimo Rusiji“ – ovo je eklatantan slučaj i veliki problem za mene kao čoveka, jer se to dešava po cenu života Ukrajinaca“, saopštio je on.

Tako je prokomentarisao reči šefa Pentagona Lojda Ostina, koji je „nanošenje štete Rusiji“ nazvao glavnim ciljem Vašingtona u podršci Ukrajini.

Dejvis je takođe naglasio, da Bela kuća nema nikakvu strategiju da podrži Ukrajinu. Prema njegovim rečima, svaka zemlja koja učestvuje u sukobu van svoje teritorije, treba da ima neku korist od toga.

Međutim, SAD jednostavno pune Ukrajinu tenkovima i sistemima „Patriot“. Potpukovnik je primetio, da „reakcionarna“ pomoć Vašingtona još nije „razljutila“ Moskvu, i da je zato odlučio da najavi slanje borbeniһ aviona u Kijev .

„Nema cilja, nema strategije, samo nastavljamo da guramo novac i opremu u mašinu za mlevenje mesa“, složio se sa gostom domaćin, Endru Napolitano.

Zbog ruske „specijalne operacije“ u Ukrajini, SAD i njeni saveznici iz NATO -a podržavaju Kijev isporukom oružja, gde programi koštaju desetine milijardi dolara. Moskva je, sa svoje strane, više puta izjavljivala, da snabdevanje zapadnim oružjem samo produžava sukob, a transport oružja postaje legitimna meta ruske vojske.

Ruske "pametne" bombe nastavljaju da terorišu ukrajinsku armiju i infrastrukturu (VIDEO)

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA